Radeon HD 6800-serien er offisiell

En fornøyd AMD-gjeng
En fornøyd AMD-gjeng

Da er dagen kommet, Radeon HD 6800-serien er offisiell i form av Radeon HD 6870 og HD 6850. En lang rekke rykter har versert i tiden som har gått, og det meste som har kommet frem har vist seg å stemme. AMD har også vært flinke til å lekke informasjon, slik at interessen skal holde seg oppe.

Vi fikk presentert de nye Radeon-kortene hos AMD i LA i forrige uke og der kunne David Cummings, Director of Product Management GPU Division, fortelle oss litt om grunnlaget for HD 6800-serien. Ifølge han var det nemlig fire ting som spillerne ønsket seg. Det første var entusiastgrafikk, der man var ute etter det råeste, koste hva det vil. Det andre var de som ønsket seg god ytelse, men som ville være fornøyd med HD 5800-ytelse til en lavere pris. Så følger ønsket om flere skjermer, med mer fleksibilitet til en billig penge. Siste ønsket var en 3D-løsning, for spill og film.

Radeon HD 6800-serien er produsert for gjengen som vil ha HD 5800-ytelse til en lavere pris. Man kan gjerne si at HD 6800-serien blir den nye mellomklassen, og akkurat det synes vi er forvirrende navnepolitikk. Ytelsen på HD 6870 ligger tett opp mot HD 5870, når man går fra 5000-serie til 6000-serie vil de fleste tro at man får noe bedre i all den tid begge slutter på 870. Dermed er det HD 6900-serien som kommer i november man bør vente på om man vil ha en bedre ytelse enn det som er tilgjengelig i dag.

Likevel, helt uten mening er ikke HD 6800-serien, absolutt ikke. Kjernen er redesignet slik at den har blitt både fysisk mindre og mer effektiv slik at effektbehovet er redusert. Eric Demers, CTO GPU Division, kunne fortalte med stor iver om at ytelsen per kvadratmillimeter nå var over 35 prosent høyere enn med Radeon HD 5870, en absolutt spennende målestokk. Siden dette er andre generasjon med DirectX 11 har AMD også fått til en raskere tessellering, og forbedret både AA- og AF-teknologiene som ligger under. I tillegg er en del nytt innen multimedia og tilkoblingsteknologi på plass, blant annet HDMI 1.4a og Displayport 1.2. Vi kjører en skikkelig gjennomgang noe senere i dag.

Egentlig skulle vi hatt en test ute nå, men grunnet problemer med tollen inn til AMDs PR-operatører i Sverige har ting blitt forsinket. Som om det ikke var nok hang kortet seg opp i tollen på vei inn til Norge også. Men, vi fikk da tak i et kort via Asus, så da har vi kjørt noen raske tester av Asus-kortet.

Ytelsen legger seg som vi ser ganske pent rett under Radeon HD 5870, men godt over HD 5850. Prismessig skal HD 6870 ligge på 239 USD og HD 6850 på 179 USD. Ser man det opp mot dagens pris på HD 5870 som gjerne er godt over 300 USD ser jo dette ikke så galt ut. Vi forventer å se en rekke flere priser i løpet av fredagen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen