Radeon HD 6000 i oktober?

AMD gjorde rent bord da de for ganske nøyaktig ett år siden lanserte Radeon HD 5000-serien. En rekke av kortene fikk stor suksess på markedet, men det betyr ikke at AMD slapper av. Innen jul skal trolig butikkhyllene fylles med nye produkter.

Kodenavnet "Northern Islands" har sirkulert på nettet lenge nå, det ble nevnt allerede i februar hos Anandtech. Nylig ble det litt krangel om kodenavnet egentlig var "Southern Islands" etter en drøss med nye kodenavn var funnet i august-versjonen av Catalyst. Enkelte er uenige med dette og mener "Southern Islands" er kodenavnet til familien som kommer etter det igjen, som skal produseres med 28 nm-teknologi.

Det er uansett "Northern Islands" som er mest utbredt, også kjent som 6000-serien, noe vi vil omtale det som fremover, for enkelthetsskyld.

Tidlig i september kom noen bilder av kort i 6000-serien ut på nett. Som vi ser er det trolig snakk om et design som spiller mye på den nåværende 5000-serien.

Ryktebørsen mener vi skal ha tilgang til 67xx-serien sent i oktober, med en presselansering en gang mellom 12 – 14. oktober. Deretter følger 68XX-serien i november. Dette er uvanlig, med tanke på at de to forrige familiene, 4000- og 5000-serien har utgitt det øvre sjiktet først. Samtidig er det i mellomsjiktet AMD opplever mest konkurranse fra NVIDIA og deres GTX460, et kort som forøvrig ryktes å få et priskutt rundt samme tid som lanseringen av 6000-serien.

Det virkelige spennende lekket ikke ut før den 26. september. Her er et (nesten) rykende ferskt bilde av det som virker som en genuin AMD publikasjon, muligens laget for presselanseringen om drøye to uker?

Mange venter nok i stor spenning på 6870-spesifikasjoner, og dette bildet gjør ikke tilstandene spesielt mye bedre. Merk dere spesielt den store økningen i antallet streamprosessorer.

Vi venter i spenning, og uten å røpe for mye, kan du forvente mer stoff om 6000-serien her på hardware.no i månedene fremover!

(Kilde: Anandtech - Electronista - Semi Accurate - VR Zone - Fudzilla - BSoN - ZD Net - PC In Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen