Radeon 9600XT - uten "overdrive"?

OverDrive-funksjonen ble lansert med brask og bram sammen med XT-kortene i høst, som en måte å overklokke "lovlig" på, ettersom disse kortene har en temperatursensor som gir informasjon om mulighetene for overklokking. I teorien skal ale Radeon XT-kort ha denne funksjonen, som kan slås av eller på i driver-kontrollpanelet.

Men det ser ut til at bare noen få av ATIs produksjonspartnere har sett seg råd til å inkludere brikken, som for øvrig heter LM63, i sine Radeon 9600XT-kort. Dette innebærer at mange eiere av 9600XT-kort ikke får tilgang til OverDrive-funksjonen i driveprogrammet, som automatisk sjekker om temperatursensoren er på plass.

Mange produsenter annonserer likevel med funksjonen på nettsidene deres - f.eks. PowerColor, som åpent innrømmer at dagens 9600XT-kort ikke har temperaturbrikken på plass. PowerColor lover derimot at neste produksjonsrunde av kortene vil ha brikken, og dermed også OverDrive.

Men den manglende OverDrive-funksjonen begrenser seg ikke til PowerColor - et google-søk avslører rask at verden er full av 9600XT-eiere som lurer på hvorfor de ikke får aktivert OverDrive-funksjonen.

Også forumene på Rage3D er fulle av informasjon om OverDrive-problemet, og lister opp en rekke forskjellige 9600XT-kort som mangler OverDrive - fra Club3D, PowerColor, ASUS, Hercules og Sapphire.

Det er også verd å merke seg at et enkelt grafikkort kan komme i flere forskjellige versjoner (med og uten overdrive) alt ettersom hvilken produksjonsrunde det er fra - OverDrive var for eksempel på plass da vi testet Sapphire Radeon 9600 XT.

(Kilder: The Inquirer, Rage3D)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen