(Bilde: AMD)

– Radeon-toppkortene er like om hjørnet

Lanseringsdatoene skal være lekket.

Mens AMD var raskt ute med å slippe sine middelklassekort R7 260X og R9 280X, lar stadig toppmodellene i den nye Radeon-generasjonen vente på seg. Som ventemat har vi allerede fått servert bilder av de nye kortene, men nå kan du etter ryktene å regne snart få holde de øverskommanderende i hendene dine.

Det er Tech PowerUp som viser til kilder som hevder å vite den nøyaktige datoen for når både R9 290 og R9 290X vil kommer i salg.

R9 290X, som er høvdingen i den nye Radeon-familien, skal være førstemann ut døra og lanseres allerede i morgen den 24 oktober. En uke senere, den 31 oktober, kommer visstnok lillebroren R9 290 også tuslende ut i butikkhyllene, hevder kildene.

Potente saker

Fra lekkede presentasjonsbilder vet vi allerede en del om ytelsen til de to. Både R9 290 og R9 290X er basert på den splitter nye Hawaii-kjernen fra AMD, som er bygget på andre generasjon av selskapets Graphics Core Next-arkitektur, også kjent som GCN.

Videre skal R9 290X holde på 2816 streamprosessorer, operere på inntil 1 GHz, og dra 5,6 teraflops. 4 gigabyte minne skal kjøre på 5 GHz-klokkehastighet på en 512-bit buss.

2560 steamprosessorer skal luske under topplokket på R9 290, som på sin side er ventet å operere på en kjernefrekvens rundt 947 MHz. Bortsett fra at minstemann på toppen bare kan skryte på seg 4,9 teraflops ytelse, er det identisk med 290X.

Begge de nye toppkortene støtter Microsofts nyeste spillbibliotek DirectX 11,2 og i tillegg AMDs konkurrent, Mantle.

Virker de nye Radeon-navnene helt greske for deg?
Her kan du lese deg opp på deres nye og «enklere» navnregime »

(Kilder: Tech PowerUp, SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen