Illustrasjonsbilde

Radeon SSD-er rett rundt hjørnet

AMD satser friskt på Radeon-navnet – egne SSD-er kommer snart.

AMD har det ikke bare lett om dagen. På prosessorfronten har de blitt satt skikkelig på plass av Intel. På skjermkortfronten er det ikke noe bedre, har de måttet tåle en solid nedgang siden i fjor, mens erkekonkurrenten Nvidia seiler frem.

Vil ha SSD-er med Radeon-klistremerke

Med motgang i enkelte produktkategorier er det bare å finne nye satsningsområder, og det er akkurat det AMD ser ut til å gjøre. Fra før har de Radeon-merket minne, dog produsert av en tredjepart, og nå ser det ut til at de vil ha Radeon-merkede SSD-er.

Om AMD velger å kjøre på med SSD-er har de en solid utfordring, hvem skal lage dem? AMD har allerede satt bort DDR-produksjonen, så de har ingen egen avdeling for utvikling og produksjon av slike komponenter. Dermed må de, i alle fall i første omgang, finne seg en partner som vil produsere SSD-er som AMD kan få lov til å sette klistremerkene sine på.

Poenget med en SSD-satsning er naturlig nok å få penger i kassen. Så her vil nok AMD spille ut kompatibilitetskortet for alt det er verdt. En komplett AMD-maskin der komponentene er ekstra godt tilpasset hverandre vil nok klinge godt i manges ører. Det eneste som strengt tatt mangler er et rent AMD-hovedkort.

(Kilde: Semiaccurate)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen