Racertasting fra LG

Den Canadiske operatøren Telus er først i verden med å tilby en telefon med FasTap. Telefonen er en LG 6190, og bortsett fra tastaturet er det snakk om en ordinær klapptelefon med VGA-kamera og blitz, støtte for nedlastbare ringetoner, MMS og WAP.

Dobbelt opp
FastTap er en ny løsning som kombinerer et standard nummertastatur med et komplett bokstavtastatur, dog ikke i QWERTY-format. Alfa- og numerisk i stedet for alfanumerisk, med andre ord.

Systemet er utviklet av Digit Wireless og de har hatt et samarbeid med LG gående siden mars i år.

LG og Digit Wireless er hellig overbeviste om at dette vil dramatisk forenkle og øke hastigheten på SMS-skriving, inntasting av navn og nummer i telefonboka og skriving av epost.

Det foreligger ingen ordentlige tester av systemet, men tidlige versjoner har blitt karakterisert som svært effektive å skrive på - så fort man venner seg til at tastene står alfabetisk og ikke oppstilt som på et vanlig tastatur.

Tastatureksperimenter
Andre produsenter har også eksperimentert med alternative tastatur-løsninger, ofte til heller lunken mottakelse i markedet. Siemens SX1 skulle for eksempel gjøre trykkingen enklere, noe langt i fra alle brukere var enige i.

FasTap skiller seg ut ved å legge til en mengde knapper, og det vil bli interessant å se hvordan dette slår an. Motorola MPx, for øvrig en telefon i en helt annen klasse hva teknologi angår, har en variant av kombinert mobiletastatur og komplett tastatur, men der er QWERTY-tastaturet tilgjengelig i landskapsmodus, og mobiltastene når telefonen åpens ordinært.

Du kan lese mer om FasTap og 6190, og også se en videodemonstrasjon av systemet, på hjemmesidene til Digit Wireless.