Rått digitalbakstykke fra DALSA

DALSA og Seitz Phototechnik AG kan skilte med et digitalbakstykke som har imponerende egenskaper sammen med de to spesialdesignede kameraene det passer med. Bakstykket kan fritt byttes mellom kameraene dersom du er så heldig å eie begge to, og det er i stand til å lagre hele 300MB rådata i sekundet. Sammen med Seitz 6x17-kameraet lager bakstykket ved max oppløsning 6:17-format filer på hele 160 megapiksler i opp til 48-bit fargedybde, dvs en ukomprimert fil på rundt 960MB. Imponerende greier, men med 360°-kameraet Roundshot D3 blir bildene 470 megapiksler ved max oppløsning. Du må altså sørge for at "minnekortet" - en Mac Mini som følger med på kjøpet - støtter filstørrelser på over 2.8GB, før du begynner å fotografere. Men du trenger selvsagt ikke å bruke "minnekortet" - du kan overføre bildene direkte til datamaskinen via kameraets GB ethernet-kobling. Bakstykket er også utstyrt med WiFi, men ikke med overføring av bilder for øye; kameraet kontrolleres vha en Sharp PDA som selvsagt følger med.

Smiiiiil!
Smiiiiil!

Bakstykket har ISO-verdier fra 500 til 10000 og er i stand til å klare lukkertider helt ned til 1/20000 sekund. Med sistnevnte lukkertid tar det kameraet ett sekund å ta et 160 mp bilde i 48-bit fargedybde, takket være en sensor av scannetypen, dvs at sensorbrikken ikke registrerer hele bildet samtidig men beveger seg over bildet omtrent som hodet i en skanner. Sensoren har en oppløsning på hele 7500 piksler vertikalt, og har i følge produsenten et dynamisk omfang på 1:2600. Det tilsvarer ikke mindre enn 11 blendertrinn! Til sammenligning klarer et Canon EOS 5D ca 5,5-6 blendertrinn med litt godvilje og vinden i ryggen.

Forøvrig er ingen av kameraene noe å bruke håndholdt, til tross for hva bildene viser. Med såkalt "mobility kit" montert veier de godt over 5kg hver. Da er det nok bedre å benytte seg av studioversjonen som "bare" veier hhv 2,5 og 2,8 kg.

Kameraer og bakstykke er tilgjengelig i begynnelsen av 2007 og koster garantert mer enn du har råd til. Veiledende pris ligger på rundt regnet en kvart million kroner for kamera og bakstykke. Uten linse, selvsagt.

Mer informasjon er tilgjengelig på Seitz' hjemmesider.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen