Råtass fra Samsung

Mange tråler gjennom metervis med spesifikasjonslister når de skal finne seg sin nye mobiltelefon. Atter andre henger seg opp i merker og garantiordninger. En ikke ubetydelig del av mobilkundene betrakter imidlertidig kun én eneste side ved telefonen - designet.

Det er slike kunder som nok vil sperre opp øynene for Samsung E800. Telefonen er en designperle av de sjeldne, og bærer den klassiske egge-formen vi husker fra motetelefonen Siemens SL55.

Tastaturet ligger normalt skjult bak telefonen. Dette gjør det mulig å lage telefonen svært liten, og med sine 87 x 44 x 24 mm er da også E800 en lommevennlig sak. Det samme kan sies om vekten på 85 gram.

Det skal sies at den klassiske SL55 er noen millimeter tynnere og lavere enn den nye kloningen. Til gjengjeld kommer E800 innpakket i et adskillig mer solid metall-chassis, som burde sette hardplastikken til Siemens i et svakere lys.

Rent teknisk er det lite som skiller E800 fra Samsungs andre telefoner. Den kommer blant annet med den samme 128 x 160 pikslers TFT-skjermen og VGA-kameraet som vi har sett i de fleste av selskapets nyere modeller.

Lagringskapasiteten har imidlertid fått seg en solid oppgradering. Med heftige 21 MB minne kan E800 romme så mange bilder og MMS-meldinger at du like gjerne kan pensjonere fotoalbumet med en gang.

Man har videre fått på plass et fotolys, som både kan brukes som lommelykt og for å ta bilder i mørke omgivelser. Dette virker som en funksjon Samsung nå satser på, og samtlige av de nyere modellene fra selskapet inklusive X600 og E710 har kommet med innebygget fotolys.

Telefonen har også fått støyfjernings-funksjon. Denne skal skarpe opp stemmer, samtidig som den filtrerer bort bakgrunnsstøy. Dette skal sikre en forbedret talekvalitet. E800 kommer dessuten med høyttaler-funksjon.

Det mange nok vil oppfatte som akilleshælen til E800 er den labre levetiden på batteriet. Kun 3 timer taletid er helt i bunnsjiktet for dagens telefoner, og standbytiden på 180 timer er heller ikke noen fjær i hatten for Samsung.

Prisen burde også kunne skremme vekk mang en kjøper. En utsalgspris på rundt 4000 kroner er svært stivt. Man kan få en fullblods Symbian-telefon med minnekort og MP3-spiller for en billigere penge. Men så er det vel kanskje heller ikke tekniske funksjoner som lokker E800-kjøperen.

Produktsjef for Samsung Norge, Ole Bjørn Wiborg, forteller at de første leveransene av E800 er ventet inn til landet i neste uke.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen