Rålekker forsterker

Man kan si hva man vil om franskmenn, men de har i alle fall en god estetisk sans, noe det franske hi-fi-selskapet Devialet viser med sin seneste kreasjon – den visuelle lekkerbisken og forsterkeren D-Premier.

D-Premier ble annonsert i mai i fjor og er en kombinert forforsterker, stereoforsterker og DAC (Digital-to-Analog Converter). Man kan henge den opp på veggen eller stille den på en hylle – uansett hva man velger å gjøre vil D-Premier skille seg ut fra forsterkere med et tradisjonelt utseende.

Forsterkeren har heller ingen knapper eller LED-lys på forsiden, og man tar isteden kontrollen med en medfølgende fjernkontroll som deler den samme estetikken som forsterkeren. Stygge og skjemmende kabelinnganger blir følgelig skjult under et avtagbart panel.

Det indre som teller

Selv om D-Premier ser vidunderlig ut, er det tross alt det indre som teller. Devialet har med sin egen forsterkerteknologi som kalles Analog/Digital Hybrid (ADH). ADH skal visstnok kombinere det beste av klasse A og klasse D-forsterkning, det vil si at klasse A-forsterkeres sterke lydgjengivelse kombineres med klasse D-forsterkeres fokus på nedkjøling.

Slik nedkjøling er viktig med tanke på at man skal kunne henge D-Premier på veggen. Videre funksjoner inkluderer en autohvilemodus på 5 watt som D-Premier går inn i når den ikke merker noe aktivitet på inndata. Av totalt 10 innganger får man en blanding av optisk, coaxial, XLR og HDMI. For flere tekniske spesifikasjoner, ta en titt her.

D-Premier har vært tilgjengelig en stund, men først til våren skal den få en Wi-Fi-modul for audiostreaming i 24-bit/192kHz. Prisen er kanskje like slående som det visuelle ytre – forsterkeren koster rundt 16 000 dollar, eller 92 000 norske kroner.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilder: Electronic House)

Flere bilder:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen