Råeste SSD så langt?

Hardware/Hannover: Vi er nå tre dager inn i CeBIT-messen, og vi har allerede vandret messegulvet i de aktuelle hallene utallige ganger. Det som for oss virkelig stjeler mye av fokuset er de nye SATA 6 Gbit/s SSD-ene. OCZ, Corsair, patriot og Runcore for å nevne noen har vist frem deres nye SandForce SF-2000-modeller.

Veldig lite merket, og helt uventet for oss fant vi plutselig en ny SSD i en maskin på G.Skill sin stand. Noe skuffende var det riktig nok at pressemeldingen lå klar i innboksen vår så fort vi kom tilbake til pressesenteret, men uansett.

Det vi fant var G.Skill Phoenix II, en flunkende ny SSD på 120 GB, basert på den nye SF-2200-kontrolleren til SandForce. Denne er kombinert med 25 nm minnebrikker fra Micron.

I pressemeldingen blir vi lovet at enheten kan lese hele 550 MB/s, og skrive 500 MB/s. På utstillingen til G.Skill ble det vist frem en ferdig kjørt runde med Atto Disk Benchmark, der enheten hadde klart 565 MB/s lesing. Spesifikasjonene for selve testen ser dere på bildet over.

Når det gjelder IOPS-verdiene er det ikke oppgitt noe spesielt utover det kontrollerprodusenten selv har satt som spesifikasjoner for kontrolleren. Det betyr opp mot 60 000 IOPS for akkurat dette eksemplaret.

Som alltid, og spesielt nå, vil vi virkelig understreke at det gjelder å ta produsentenes tall med en klype salt. Om denne enheten skulle leve opp til lovadene, ser den faktisk ut til å være den råeste SF-2000-SSD-en vi har sett her på CeBIT, men vi lar konklusjonen vente til vi selv har kjørt en test.

G.Skill sier at Phoenix II skal være tilgjengelig verden over i løpet av andre kvartal. Prisen er de forsiktige med å snakke for mye om. Vi tror mye her, i likhet med de andre produsentene vi har snakket med, avhenger av resultatene fra den første runden med masseproduksjon og dertil prisjustering når det første partiet er solgt.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen