Rå telezoom blir råere

Er du en Nikon-bruker med objektivavhengighet og mangesifret skatteoppgjør med plusstegn foran? Da er dagens store nyhet noe for deg.

Nikon slipper i dag nemlig AF-S Nikkor 200-400mm f/4G ED VR II, som er en oppgradering av deres klart dyreste zoom, AF-S VR Zoom-Nikkor 200-400mm f/4G IF-ED, et objektiv som er godt over tre ganger så dyr som neste på zoom-listen fra Nikon.

Men så er dette ikke en sak for dem som bare leker fotograf heller da. En brennvidde på 200 til 400 millimeter, med blender 4 over hele fjøla, er i seg selv nok til å tilsi at objektivet ikke er lette saker, og det er med sine 3360 gram litt tyngre enn forgjengeren. Forståelig nok, for nykomlingen har ikke akkurat små mengder glass i røret. Hele 24 elementer i 17 grupper har objektivet fått, deriblant fire ED-elementer som skal minimalisere reflekser og andre optiske avvik. Blenderen består av ni avrundete lameller, og nærgrensen blir 200 cm dersom man benytter autofokus, eller 195 cm med manuellfokus.

AF-S Nikkor 200-400mm f/4G ED VR II har som navnet antyder fått Nikons nyeste bildestabilisator, samt alt annet man skulle forvente av Nikons nye godsak. Nikons antirefleksbelegg, som de kaller Nano Crystal Coating, er selvsagt på plass, sammen med Silent Wave-motor og vær- og støvforsegling. Innebygget beskyttelsesglass i fronten følger også med, så her er det ingen som helst grunn til å kjøpe seg et dyrt UV-filter for det formålet, i alle fall.

I tillegg til andre forbedringen, blir det nye objektivet også utstyrt med muligheten for å overstyre manuellfokus med autofokusen, dersom man skulle ønske det, ved hjelp av den nye A/M-funksjonen som objektivet har. Man finner selvsagt også de samme "gamle" M- og M/A-funksjonene som også forrige versjon har.

Veiledende pris i Norge blir kr 59 990,-, noe som er fem-seks tusen under det forrige versjon faktisk koster i de fleste butikker, så selv om det fremdeles ikke er billigsaker vi snakker om her, så vil nok reell pris ligge noe under hva man må ut med for å skaffe seg forgjengeren.

Les også: Superglass fra Nikon

Les også: Ny Nikon 70-200 f/2.8!

Les også: Enda bedre Nikon-glass

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen