Rå maskin for rå bruk

Asus har den siste tiden fått mest oppmerksomhet for sin enkle og minimale Eee-PC. De har derimot ikke ligget på latsiden for å imponere også på andre områder.

Ny spillmaskin
Asus lanserer nå to nye maskiner, G71 og G50 ROG. De er verken enkle eller minimale. Tvert imot skal de ifølge Asus være alle gameres våte drøm. Ifølge pressemelding kommer G71 med en skjerm på 17 tommer og med det siste Nvidia GeForce 9700M GT skjermkortet. Med dette på plass skal du være sikret gode opplevelser med dine spill. Med tanke på at maskinen samtidig har en meget kraftig prosessor og opp til 4GB minne, så er det ikke få morsomme opplevelser du skal kunne få ut av denne maskinen. Vekten blir på den annen side på godt over tre kilo, så det spørs om dette er maskinen for deg som ønsker å være mobil.


G71 har mye, men lett er den helt sikkert ikke.

G50 har samme type innhold som G71, men har en noe mindre skjerm på 15 tommer. Maskinen blir dermed litt lettere med en matchvekt på 2.8 kilo, selv om opplevelsen må nytes i noe mindre format.

Nok plass

Asus selv skryter i pressemelding at G71 kan få plass til harddisk på hele en terrabyte minne. Dette bør holde mer enn lenge nok til både spilling og arbeid. Det spørs likevel om du får vektens skyld bør heller satse på en ekstra ekstern harddisk som du kan ha hjemme, om du har tenkt å bære maskinen med deg rundt på tur. Men for hardcore gamere, så er kanskje mobilitet av mindre betydning.

Maskinen er bygd for gaming med heftig vifte og spesialdesignet tastatur. Asus har også lagt opp til et design som de håper vil falle i smak hos verdens spillentusiaster med led-lys på sidene og på topplokket. Om det gjør deg til noen bedre spiller er heller tvilsomt, men om du liker en maskin som lyser opp lokalet, så vil du helt sikkert ikke bli skuffet.


Asus har mye lys på de nye maskinene. Heldigvis kan disse skrus av når det blir vel mye av det gode.

Maskinene er derimot ikke av den billigste sorten. Her får du det du betaler for og Asus G50 har en pris på mellom 11.000 og 17.000. Storebroren Asus G71 koster derimot hakket mer med en pris på 15.000 - 20.000.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen