Rå kraft fra OMAP 2

OMAP 2410 og OMAP 2420 er de to første prosessorene i Texas Instruments nye OMAP 2-serie, som er en helt ny generasjon med prosessorer for mobiltelefoner.

Den nye serien med prosessorer har fått multiple sentre, som hver og en styrer en dedikert del av mobiltelefonen. For eksempel vil det være et eget senter som er optimalisert for å drive lyden på telefonen, mens et annet senter tar seg av kameraet. Dette gjør at man kan bruke flere av telefonens funksjoner samtidig uten at enheten blir treg og uresponsiv av den grunn.

Prosessorenes grafikkmotor gjør alt vi har sett av grafikk på mobiltelefoner til nå til skamme. OMAP 2 vil nemlig gjøre det mulig å behandle hele 2 millioner polygoner per sekund på skjermen. For å sette det litt i perspektiv greier de beste enhetene i dag ikke å vise mer enn rundt 700.000 polygoner.

Telefoner med OMAP 2 prosessorer vil i tillegg kunne ta bilder med en oppløsning på hele fire megapiksler med den rette optikken. Man vil også kunne ta opp og se video i tilnærmet DVD-kvalitet. Enheter med OMAP 2420 vil dessuten til og med kunne brukes som mobile videospillere, ettersom det er støtte for video-ut, slik at man kan koble enhetene til en vanlig TV.

Noe som raskt kunne blitt et problem med de nye prosessorene er strømforbruket, men Texas Instruments har lovet en egen funksjon som justerer prosessorenes ytelse fortløpende, slik at de til enhver tid bruker minst mulig strøm og dermed skal gi akseptable taletider og standby-tider.

De første eksemplarene av den nye prosessoren vil sendes ut til TIs kunder før sommeren. Det inkluderer både Nokia, som er TIs største kunde på mobilfronten, og asiatiske produsenter som NEC, Panasonic og Fujitsu.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen