Rå grafikk på mobilen

ATI IMAGEON 2300 er navnet på den lovende brikken, som med sin 3D-motor og OpenGL-støtte vil kunne åpne for at fremtidens mobiltelefoner blir i stand til å kjøre spill med 3D-grafikk som vil få dagens Java-titler til å nærmest fremstå som helleristninger.

Det er ikke bare spillmulighetene som blir utvidet med den nye brikken, også videoavspilling og bildekvalitet vil bli betraktelig bedre. Man skal visstnok kunne se real-time videoklipp i hele 30 fps, noe som er overlegent alt vi per i dag har sett på en mobiltelefon. Brikken vil også lett kunne håndtere et 2 megapikslers kamera.

I følge ATI skal IMAGEON 2300 være veldig gjerrig på strømforbruket, slik at det ikke blir nødvendig med store og klumpete batterier på telefonene som kommer med teknologien. Brikken skal heller ikke medføre de aller største utgiftene for mobilprodusentene som vil implementere teknologien.

Det kan til slutt nevnes at ATI er medlem av Khronos, som er en organisasjon bestående av flere firma som jobber med å utvikle 3D-grensesnittet OpenGL for mobiltelefoner. Tidligere denne uken valgte også NVIDIA å melde seg inn, noe som gjør at fremtiden for mobilskjermer ser alt annet enn mørk ut.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen