Rå bærbar fra MSI

I likhet med en mange andre vil maskinvareprodusenten MSI (Micro-Star International) slippe en rekke nye produkter utover våren og sommeren. Den som er over gjennomsnittlig interessert i maskinvare vil kjenne til at de blant annet gjør en god innsats innen hovedkort, grafikkort og alt-i-ett-PC-er. Men for mange av våre lesere vil de nok være mest kjent for bærbare, som for eksempel den lille MSI Wind.

Men MSI har mange modeller på trappene, ikke bare minibærbare, og en av de råeste er den kommende modellen myntet på gamere og entusiaster: GT660. Denne 16-tommeren har en Intel Core i7-720QM prosessor og Nvidia GeForce GTX285M grafikk (med 1 GB RAM). Ellers nevner vi kjapt USB 3.0, plass for to harddisker og opp til 12 GB minne for den som skulle rammes av stormannsgalskap når modellen dukker opp i sommer.

Bærbar godlyd
Det mest spesielle med GT660 er kanskje likevel at det er den første (men ikke siste) bærbare fra MSI der det blir satset spesielt på god lyd. Nå er dette noe vi vanligvis hopper pent over når vi tenker bærbar PC, men for noen få maskiner er slett ikke så galt. Et eksempel er Toshibas Qosmio-modeller, som får lyden levert av Harman/Kardon.MSI har på sin side fått til et samarbeid med Dynaudio, en dansk høyttalerprodusent som er godt kjent i Hi-Fi-kretser, og ellers blant annet leverer lyd til bilmerker som Volkswagen og Bugatti. Her skal for øvrig Dynaudio ha gått inn med langt mer enn å bare levere høyttalerelementer - de har også hatt fingre med i spillet når det gjelder konstruksjon, valg av materiale, digital lydprosessering og analog tuning.

Det er vel strengt tatt kun to ting vi ikke er så begeistret for når det gjelder GT660. Det ene er at den kun ser ut til å komme med en skjermoppløsning på 1366 x 768 piksler. Den andre er prisen, som veiledende starter på omtrent 16 store lapper.

Spennende oppfølger
En annen nyhet er en etterlengtet oppfølger til den lette og slanke X340, som vi testet for omtrent ett år siden. Dette var en betagende maskin som i hovedsak ble skjemmet av laber batterilevetid og et forferdelig tastatur - feil vi håper MSI ikke vil gjøre igjen.Den nye X360, som også forventes til Norge i sommer, vil som forgjengeren være en nokså slank 13-tommer (1366 x 768 piksler). Et større batteri har ført til litt høyere vekt, men rundt halvannen kilo er jo fremdeles nokså lavt. I tillegg blir X360 bestykket med en Core i5 ULV-prosessor (bruker lite strøm), noe som altså burde både gi mer kraft og bedre batterilevetid.

Ellers vil X360 ha 4 GB minne, Intel HD Graphics, 500 GB harddisk, 802.11n, blåtann og Windows Home Premium. Prisen vil trolig ligge på litt over 7000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen