R600 lanseres 14. mai

ATI Radeon HD 2900 XT avbildet
(Bilde: Dailytech)
ATI Radeon HD 2900 XT avbildet
(Bilde: Dailytech)

Våren 2007 preges av en rekke skjermkort-lanseringer. AMD/ATI og Nvidia lanserer nye DirectX 10-baserte skjermkort i alle prisklasser, og spesielt mye spenning har det vært knyttet til AMD/ATIs toppmodell - Radeon HD 2900 XT.

14. mai
Ifølge Tweaktown skal Radeon HD 2900 XT lanseres den 14. mai. Datoen skal være bekreftet av kilder i Taiwan.

Tidlige tester av kortet viser at Nvidia sitter trygt på ytelsestronen med sitt GeForce 8800 GTX. Så skal da også Radeon HD 2900 XT prises langt rimeligere enn Nvidias toppmodell - og blir mer en konkurrent mot GeForce 8800 GTS.

Nvidia-toppmodell først
Likevel vil Nvidia lansere en ny toppmodell i begynnelsen av mai - nærmere bestemt den 2. GeForce 8800 Ultra blir en høyere klokket versjon av GeForce 8800 GTX - og skal visstnok får en skyhøy pris på hele $999.

GeForce 8800 Ultra blir kun tilgjengelig i et begrenset antall, som er naturlig nok, med tanke på prisen. Dessuten er "yielden" (antall fungerende grafikkprosessoren man får ut av en wafer) begrenset på slike frekvenser. Nvidias 90 nm-prosess har rett og slett nådd taket.

Det er foreløpig usikkert når de faktiske produktene blir tilgjengelige i butikkene, men man håper jo alltid på en "hard launch" - altså at produktene kan kjøpes i butikkene mer eller mindre samme dag som de lanseres.

Se også en oversikt over nye og kommende grafikkprosessorer og skjermkort basert på disse i vår lanseringsguide.

(Kilde: Tweaktown)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen