R600-dokumentasjon fra AMD

Får snart nye åpne drivere?
Får snart nye åpne drivere?

Siden august i fjor har AMD publisert en rekke dokumenter angående sine grafikkprosessorer. Dette gjør det mulig for hvem som helst å utvikle drivere for deres skjermkort, en oppgave Novell har påtatt seg med den åpne Radeon HD-driveren.

Sist gang publiserte AMD informasjon om 3D-akselerasjon for R500-serien med grafikkprosessorer, og nå er det R600-serien (HD2000/HD3000-serien skjermkort) sin tur. Et PDF-dokument på ikke mindre enn 342 sider er nå tilgjengelig for nedlasting her.

Novell har allerede sittet på denne dokumentasjonen en stund, og vil forhåpentligvis annonsere støtte for 3D-akselerasjon i Radeon HD-driveren snart.

Fordeler

Fordelen med en åpen skjermkortdriver fremfor AMDs proprietære driver som fortsatt brukes mest i dag, er at en åpen skjermkortdriver kan implementeres direkte i Linux-kjernen, som igjen betyr at alle Linux-distribusjoner får ut-av-esken støtte for Radeon-skjermkort.

Siden kildekoden også er fritt tilgjengelig er det større sannsynlighet for at denne støtten også finner veien til andre operativsystemer, som BSD og Solaris.

(Kilde: Phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen