R420 støtter flere minnetyper


R420 blir dobbelt så rask som Radeon 9800

Ifølge tidligere rykter, blir det sagt at R420 vil ha dobbelt så høy ytelse som en typisk Radeon 9800 Pro. Den vil bli produsert med 0,13 mikrons produksjonsteknologi - samme som Nvidias NV40.

CeBIT-messen kan være en mulig dato for introduksjon, men dette er enda ikke bekreftet. Sannsynligheten for at det blir en demonstrasjon på denne messen er imidlertid meget stor.

Det har vært mye diskusjon vedrørende hvilken type minne man kommer til å basere seg på. Den siste nyheten er at R420 vil bruke 256-bits GDDR2 minne. I tillegg sies det fra The Inquirer at ATI utvikler støtte for det meste som finnes av standarder - DDR, DDR2 og GDDR3 - slik at man enkelt kan bytte dersom det skulle bli behov.

Kortene vil bli lansert i både AGP- og PCI Express x16 varianter. En senere versjon, R423, baseres på PCI Express, mens den første versjonen av R420 bruker AGP. I løpet av neste år forventes det at hovedtyngden av grafikkort selges med PCI Express grensesnitt.

I januar ble det sagt at ATI allerede hadde sendt ut prototyper av R420 til nære partnere. Det ser ikke ut til å foreligge noe informasjon som tilsier at Nvidia skal ha kommet like langt med NV40. Reell tilgjengelighet for sluttkunder med tanke på R420, kan være april-mai. Det samme sies å være aktuelt for NV40.

 

(Kilder: ATI, The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen