Test

R-Point

Vietnamkrigen går inn i sin sluttfase, og løytnant Choi Tae-In plages av skyldfølelse etter et mislykket oppdrag, hvor han var eneste overlevende. Da han får muligheten til å gjenopprette sin ære i felten, griper han sjansen. Oppdraget er basert på et nødsignal som, først seks måneder etter utsendelse, blir plukket opp. Nødsignalet ble sendt ut av en sør-koreansk tropp på ni soldater, hvor de anmoder militærstøtte til den krigsstrategiske øya R-Point.

Løytnanten og hans tropp rykker ut for å lokalisere og berge de savnede medsoldatene. Oppdraget viser seg å bli langt mer innviklet enn forutsett, siden overnaturlige hendelser er hverdagskost på øya. Paranoiaen blir nå en motspiller av avgjørende betydning. Hva skjer når en redningstropp selv trenger berging?

Mer resirkulert enn nyskapende

Manusforfatteren Su-Chang Kong gjør sin regidebut med "R-Point", og om man setter skråblikket til, aner vi et politisk engasjement hos filmskaperen. I like stor grad som den ønsker å skremme, vil filmen vise Koreas bidrag i Vietnamkrigen. Påfallende angrepsmetode på emnet kanskje, men det fungerer i overflaten.

Alternativ tekst mangler
Det går hardt for seg i R-Point.

Asiatisk skrekk er på ingen måte et uberørt område, men likevel kommer det gang på gang filmer med bred variasjon. "R-Point" higer etter å være nyskapende, men feiler dessverre på mange plan. Først og fremst har filmen identitetsproblemer. Den klarer aldri virkelig å være effektiv på noen av sjangrene den beveger seg inn på. Det hele blir for anonymt.

Videre er elementene som skal skremme veldig gjenkjennelige, og en smule oppbrukt til å gi en virkning. Likblek spøkelsesskikkelse iført hvit kjortel, med langt, svart hår som dekker ansiktet, er mer svekkende enn styrkende for uhyggen.

Skuespillerne klarer derimot å fange angsten og frykten de utsettes for på en tilfredsstillende måte. De utfyller hverandre positivt, så samspillet er det ingenting å utsette på.

Bilde

"R-Point" er svært vakkert filmet, og tilbyr en god og nærmest klaustrofobisk stemning. Dessverre er DVD-ens bildekvalitet av middelmådig standard, som gjerne er vanlig når overføringen går fra sone tre til en, for så til vårt soneformat - to. Synd.

DVD-en viser filmen i widescreen 1.85:1 Anamorphic.

Lyd

Lyden bærer også preg av den svake overføringen, og ingen av lydsporene blir særlig godt gjengitt. Det er dog akseptabelt for den gjennomsnittlige bruker.

Lydsporene består av både Dolby Digital 5.1 og DTS. På begge lydsporene snakkes det på originalspråket; koreansk.

Ekstramateriale

Ekstramaterialet er svært dårlig, og består kun av en trailer og en "bak-filmen"-dokumentar kalt "Mission R-Point". Det virker ikke som DVD-utgivelsen har fått særlig høy prioritet her i Norden, siden ekstramaterialet kun har engelsk tekst. Ikke et problem for de fleste, men en oversettelse burde vært forventet i en nordisk utgivelse.

Konklusjon

Selv om "R-Point" har mange feil, tilbyr den enkelte severdige øyeblikk. Den fremstår som noe ærgjerrig, med tanke på et noe mangelfullt fundament innenfor krig- og skrekksjangeren, men makter å fungere for det. Mye av takken for nettopp dette bør rettes til de gode skuespillerprestasjonene.

Beklageligvis er DVD-utgivelsen meget svak, og har neppe blitt sett på som spesielt viktig hos distributøren. Både lyd- og bildekvaliteten er av laber standard, og ekstramaterialet er virkelig utilstrekkelig.

R-point   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen