Quip er den mobile tidsalderens Microsoft Office
Teknofil
(Bilde: Skjermdump fra Quip.)

Quip er den mobile tidsalderens Microsoft Office

Spennende dokumentapp nylig lansert til Android.

Quip er en dokumentapp som på sett og vis fungerer nogendlunde likt som Google Drive, nemlig ved å la forskjellige brukere arbeide på samme dokument og se endringer i sanntid. Men det er noen viktige forskjeller.

I Google Drive kan man opprette dokumenter i mange forskjellige formater, og man kan også lage presentasjoner og regneark. I Quip kan man – i appens nåværende utgave – bare opprette tekstdokumenter. Til gjengjeld er det lett å lage disse, og lett å få dem til å se pene ut. Lister, punkter, overskrifter, numre, bilder og lenker er integrert, og designen ser ryddig og oversiktlig ut.

Med dette i bakhodet er det bare å innse én ting: Quip er en enkel app. Enkel, men brukervennlig. Allikevel er det noen ting man kan savne. Å kunne konvertere dokumenter til andre formater, bytte font og lage andre dokumenttyper hadde vært ønskelig. 

Sosiale dokumenter

Nå skal det sies at Quip kanskje ikke er laget for å fungere på samme måte som mer kompliserte dokumentprogrammer. For appen kommer virkelig til sin rett når det kommer til samarbeid med andre. Man kan koble dokuementene opp til Twitter, sende meldinger i appen og dele dokumenter med andre brukere. Appen kom forøvrig til iOS allerede i juli, men appen fant først veien til Android nå i desember.

Lyst på en mer avansert tekstbehandler til Android-mobilen?
Her er Microsoft Office til Android »

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen