Test

QuickOffice for Series 60

Spesifikasjoner

Utvikler: QuickOffice
Lisens: Betalvare, $ 49.99 (308 kroner)
System: Symbian Series 60 3rd Edition, Symbian UIQ v3.0, Palm v7.6.
Versjon: 4.0
Størrelse: 2 MB
Beskrivelse: Lar deg vise og redigere Office-dokumenter på mobilen din.

Last ned hos QuickOffice.

Spesifikasjoner

Utvikler: QuickOffice
Lisens: Betalvare, $ 49.99 (308 kroner)
System: Symbian Series 60 3rd Edition, Symbian UIQ v3.0, Palm v7.6.
Versjon: 4.0
Størrelse: 2 MB
Beskrivelse: Lar deg vise og redigere Office-dokumenter på mobilen din.

Last ned hos QuickOffice.

Microsoft Office er den desidert mest brukte kontorpakken til PC-en. En vanlig misforståelse er at du må ha en Windows-mobil for å ta med deg Office-dokumentene til mobilen din. Men det er ikke nødvendig.

QuickOffice er en programpakke som snakker sammen med Office-pakken, og håndterer Office-dokumentene. Programpakken finnes for Palm- og Symbian-baserte mobiler. Vi har testet QuickOffice for Symbian Series 60.

Hvis du har en mobil med Symbian UIQ, har du også en fullversjon av QuickOffice. Hvis du har en Series 60-telefon har du en ribbet versjon av det samme programmet. Med denne versjonen kan du ikke redigere Office-dokumenter, men kun lese de.

Det finnes imidlertid en fullversjon til Series 60-telefoner. Du kan kjøpe programmet for $ 50, tilsvarende omtrent 308 norske kroner, men er det verdt det?

Leser det meste
QuickOffice-versjonen som er ferdiginstallert på Series 60-mobiler kan lese Office-dokumenter laget med Word, Excel, eller Powerpoint. Det betyr at du kan åpne de fleste vedleggene du får på e-post.

QuickOffice har imidlertid nylig kommet i en ny versjon. På dagens mobiler finner du versjon 3.6, mens den nyeste er 4.0. Den mest merkbare forskjellen er nok at du kan se bilder i Word-dokumenter, noe du ikke kunne i den versjon 3.6.

QuickWord kan vise bilder.
QuickWord kan vise bilder.

Ikke fullverdig redigering
I fullversjonen av QuickWord kan du redigere teksten i Word-filer, og formatere skrifttypen. Du kan også lage punktlister og tabeller, samt legge til dine egne bilder. Den svært så nyttige angre-funksjonen er også på plass. Men den savner vi stort sett bare i det daglige liv, så det skulle kanskje bare mangle.

Hvis du bruker proffunksjoner i Word kommer du utviltsomt til å savne slike funksjoner når du sitter på bussen og skriver. Du kan for eksempel ikke opprette innholdsfortegnelse. Likevel er alle de grunnleggende funksjonene på plass, og du bør kunne gjøre en del jobb mens du er på farten. Hvis du begynner med en jobb som krever innholdsfortegnelse på bussen, er du uansett altfor sent ute.

Mens du redigerer kan du også zoome slik du måtte ønske. Responsen er lynkjapp, men det tar en del tid før bildene lastes for hver gang de skal vises. Og de skal av en eller annen grunn lastes inn på nytt for hver gang du blar deg til de. Nå skal det nevnes at vi kanskje brukte unødvendig store bilder i dokumentene.

Alt i alt er QuickWord nyttig. Det er faktisk fullt mulig å skrive litt på en liten oppgave mens du sitter på bussen, toget eller t-banen. I alle andre situasjoner er det verdt å ta opp PC-en for det fulle tastaturets del.

Du kan jobbe enda raskere med et fullt tastatur. Les vår test av Freedom Keyboard One.

Regnearkene kunne hatt bedre oversikt.
Regnearkene kunne hatt bedre oversikt.

Funksjonsrikt regneark
QuickSheet er det mobilprogrammet som skal tilsvare Excel. Her kan du sette inn rader og kolonner etter eget ønske. Du kan videre formatere hver celle akkurat slik som i Excel. Det vil si at du kan få benevnelse bak tallene du bruker, uten at regnearket blir forvirret fordi det ikke skjønner verdien på "kr".

Du kan i tillegg legge til en rekke funksjoner. Det være seg alt fra logiske funsjoner som hvis (if) og eller (or) til matematiske funksjoner som cosinus, sinus og tangus.

Du kan også bruke flere forskjellige ark, slik at du for eksempel kan lagre timelistene fra to jobber inne i ett dokument, og bruke tallene fra begge i et tredje dokument der du fortvilt prøver å få styr på økonomien din.

QuickSheet er imidlertid ikke like enkel i bruk som Excel på PC-en din. I Excel kan du nemlig klikke på de cellene du ønsker å hente informasjon fra. I QuickSheet må du skrive inn formelen med de rette koordinatene. Det vil si at du må skrive inn =A1+A2 istedenfor å bare trykke på de riktige stedene, og slenge inn + imellom.

Du kan formatere cellene, men du bestemmer likevel ikke helt selv.
Du kan formatere cellene, men du bestemmer likevel ikke helt selv.

QuickExcel er heller ikke i nærheten så funksjonelt som en fullverdig Excel-installasjon på PC-en din. For eksempel er det ikke mulig å merke av et område fritt. Det betyr at du ikke kan markere en begrenset kolonne. Du kan imidlertid merke av hele kolonne A, for eksempel. Men da markerer du hele kolonnen fra ende til annen gjennom hele dokumentet. Dette er upraktisk. Og litt irriterende også, med tanke på at Symbian UIQ-brukere har denne goden.

Av benevnelser, altså når du formaterer celler på fagspråket, finnes det en rekke forhåndsinstillte benevnelser som valuta, vekt, datoer og lignende. Du kan også egendefinere formateringene, og da får du velge hvor mange desimaler du vil vise så vel som en rekke benevnelser å velge mellom. Dessverre kan du ikke lage en egendefinert benevnelse.

QuickSheet viser heller ikke valutabenevnelser som kroner, men bare som dollar. Dersom du overfører et regnskap med kroner som benevnelse, omgjøres dette som dollar i QuickSheet. Det er litt rart med tanke på at de versjonene som kan lese og ikke redigere, viser kroner helt fint. Med andre ord mister du denne fordelen om du betaler for programvaren.

Benevnelser som du har egendefinert i Excel på PC-en din, vises likevel korrekt i QuickSheet.

QuickSheet klarer ikke å vise markeringene av kantene i tabeller, og på den måten mister du mye oversikt. De markerte kantene vises likevel på PC-en. Noe som også stjeler mye oversikt, er at QuickSheet ikke klarer å vise sammensatte celler.

Responsen i QuickSheet er god, og på en god skjerm er også oversiktligheten godkjent. Men funksjonaliteten er ikke like godkjent.

Microsoft Excel er det Office-programmet som har flest avanserte funksjoner. QuickExcel kan ikke måle seg. I mobilversjonen klarer du fint å lage personlige regnskap, og du kan også bruke det som en avansert kalkulator. Men for mye av det vi er vante med fra PC-versjonen, mangler i mobilversjonen.

QuickPoint kan både vise og redigere bilder.
QuickPoint kan både vise og redigere bilder.

Klargjør presentasjonene på farten
QuickPoint er kanskje det programmet som er mest nødvendige å bruke på farten. For eksempel dersom du plutselig kommer på at du skal ha et foredrag i dag. Et alternativ er selvsagt å bruke kalenderen på telefonen mer aktivt.

Dersom det likevel skulle bli nødvendig å trylle frem et foredrag mens du sitter på bussen, er det mulig med QuickPoint. Her kan du legge til notater og flytte på ting, i tillegg til å redigere på tekst eller legge til ny. Du kan også lage tabeller.

Best av alt er at du i kan legge til bilder, så vel som å redigere bildene. Her snakker vi ikke om fullblods Photoshop, men et enkelt verktøy som lar deg flytte bildene, rotere det eller endre størrelse på de.

Men selv om alt er lagt tilrette for å opprette en presentasjon fra bunnen av, bør du ikke regne med å få det til med mindre du har en veldig lang busstur foran deg. Å legge til notater eller pynte på foredraget ditt er nok et mer realistisk mål, og til det fungerer QuickPoint helt greit.

Konklusjon
Dersom du har perioder i hverdagen din der du tvinner tommeltotter, bør det være fullt mulig å avlaste arbeidsdagen din litt istedenfor. QuickOffice lar deg ta med deg arbeidet på farten.

Problemet er at det er knotete. Et fullt tastatur er nødvendig for at du skal kunne jobbe effektivt i QuickWord. Å jobbe i QuickSheet blir for uoversiktlig og funksjonsfattig i forhold til PC-en, og QuickPoint stjeler for mye av tiden din.

Likevel synes vi det går fint å korrekturlese, rette og pynte på både Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter. Dersom behovet faktisk er der, kan det være vel verdt 308 kronene du må ut med.

Du kan laste ned QuickOffice Premier på QuickOffices nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen