Quart over

Vonde føtter og slitne hoder skulle snart få sove. Quarten er over for denne gang og uansett hvor sliten jeg er så skulle jeg ønske den fortsatte et par uker til.

Enslaved

Enslaved har fått gode kritikker for sin nyeste skive Ruun og har faktisk hatt flere gode plasseringer på salgslister. Black metal-band i solskinn kommer nok aldri til å være den beste kombinasjonen men denne gangen var det godt med sol, for uten solen hadde dette vært trist.

Bandet høres ut som et kjellerband som øver når de spiller. Platt, uten dybde og til tider skremmende dårlig både skrikevokal og clean-vokal. Låtmaterialet er jevnt over kjedelig, den eneste låten som kan sies å være bra er "Isa" men den ødelegges til gjengjeld delvis av vokalen. Nei, etter gårdagens fine konsertrekke på plenen begynner dette labert. Dårligste konserten på årets festival.

The Like

En trio med unge damer fikk en stor jobb med å fylle den store scenen i Bendiksbukta. Det klarte de overhodet ikke, scenen var alt for stor for de, faktisk fysisk også. Det hele så noe stusselig ut der de sto på en liten del av scenen og serverte den helt greie rocken sin. Det er ikke stort å si om denne konserten annet enn at bandet har en lang vei å gå før de spiller store konserter, både låtmateriale og scenetekke. Høydepunktet var kanskje når vokalist sa "You are the most beautiful crowd i have ever seen. Is this a fucking model convention or something".

Muse

Matthew Bellamy (Foto: Raymond Julin)
Matthew Bellamy (Foto: Raymond Julin)

For fire år siden så jeg den beste konserten jeg noensinne har sett - Muse på quart-festivalen. Når Muse i tilleg er et av mine favorittband og denne gangen er headlinere med mer materiale så stilles det store forventninger. Låtmessig har ikke Muse egentlig bedret seg stort de 4 siste årene da materialet på de to nyeste skivene ligger en del hakk under Showbiz og Origin of Symmetry.

Fra første akkord fremsto Matthew Bellamy og resten av bandet som majestetiske monster. Lydbildet var fyldig og sprudlende. Helt bra var ikke lyden dog, vokalen ble tidvis litt bortgjemt og det er veldig synd. Matthew har den beste sangstemmen siden Freddie Mercury og fortjener å skinne. Før Muse ble megarockere og verdenskjent hadde de lite eller ingen scenerigg og fremsto som langt åpnenere og tilgjengelige i væremåte på scenen. Denne gangen hadde de frem store lystavler bak seg og årets beste lysshow. Når vi mimrer tilbake til årets festival neste år så vil dette bli husket som en av de bedre konsertene, men det er i alle fall 3 konserter som har vært bedre i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen