Refleksjon

Quart dag 2 - Fra Bare Egil til Dropkick Murphys

Har du ikke vært på festival før kan det opplyses om at dag to av en hvilken som helst festival er steinhard. Når et stort flertall av publikum våkner opp utpå dagen er det til bankende hodeverk og en lei bismak av gårdagens strabaser. Det tar altså litt tid å komme i lage igjen, og hadde det pøst ned ville kanskje de fleste bare forblitt i teltet sitt. Men til alles overraskelse våknet Quart-gjengerne til sol.

Datarock i slående outfit.
Datarock i slående outfit. Foto: Raymond Julin

Dagens frokostbuffet bestod av Bare Egil Band, eller Bare Egil Band Band for å være korrekt. Jeg holder fast ved at bookingen av Duplex som åpnere er noe av det smarteste mister Skauge har gjort i år. Å bare kunne ligge langflat i solsteiken og høre Egil Hegerberg synge sanger om personer hvis fornavn begynner på a, og som illustrerer farlighetene ved en våt trapp, er toppen. Å være på Bare Egil-konsert er igrunn mer som å være på stand-up. Vår seriøsitetsmåler rører seg knapt når Egil og bandet begynner å spille. Denne gangen spilte hovedpersonen også faktisk flere av låtene fra det etterhvert så legendariske albumet sitt, både "Arne", "Sko" og "Speidern" var med i settet.

Instrumentalutløsning

I det fine været var det ingen grunn til å fokusere på noe annet enn musikk, så det sekundet Bare Egil avsluttet stod Essence of a Session klare på Odden scene. Dette kristiansandsbaserte bandet evnet virkelig å imponere noen og en hver. Som vinnere av en konkurranse i Kristiansand hvor gevinsten var en spillejobb på festivalen, viser de seg tilliten verdig. Det 11 manns sterke bandet spilte et forrykende instrumental-sett med elementer fra jazz, prog, psykedelika, eletronika og faktisk en låt med rappe-vokal, som forøvrig var eneste låt med vokal. Felles for det hele var at musikken spant alle veier og tok deg med på en reise i det ukjente.

Etter de to første bandene begynte også formen å nærme seg normalen igjen. De manglende timene med søvn ble erstattet med en kaffetår, og halsen som tok form etter Sahara i går ble fuktet tilbake til fungerende tilstand.

Det britiske bandet Enter Shikari må være noe av det særere på programmet i år. Det de selv omtaler som metalcore mikset med trance kan fint karakteriseres som orginalt, for det var det. Men responsen - og oppmøtet - fra publikum var ikke stor. Det er vanskelig å komme på bølgelengde med dette bandet. Halve publikum satt nok med en følelse av at dette var det verste makkverket de noensinne har hørt, for dette var smalt. Å kjøre et instrumentalspor kun så bandet kan danse robotdansen på scenen er fair nok, men å bruke så stor del av sin tilmålte tid kan jo bety at de rett og slett ikke hadde noe mer interessant å vise frem. Eller kanskje de bare liker å danse?

Grillkameratene

Skulle Datarock valgt seg et annet navn, så ville Grillkameratene vært et passende alternativ. Bandet er nemlig vel så kjent for sin scenestil med spesiallagde røde grilldresser og sorte solbriller, som for musikken. "New rave" har de kalt sjangeren de operer innenfor, en blanding mellom elektronika og rock som har høstet mange lovord både i inn- og utland. Bandet returnerte fra en lengre turne for å spille på Quart for fjerde gang, men i går klarte de aldri å løfte seg opp til det nivået som har gitt dem det gode omdømme. Til tross for dette skuffer heller ikke bandet stort, og musikken er både diggbar og dansbar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen