Refleksjon

Quart dag 1 - Regn og KlubbQuart

Quart har som vanlig lokket med sørlandsidyll med sommer og sol. I år har det foreløpig vært skivebom fra værgudene, men kanskje "verdens feteste byfestival" fremdeles er nettopp det?

Black Debbath åpnet festivalen med prepubertal humor. Foto: Raymond Julin
Black Debbath åpnet festivalen med prepubertal humor. Foto: Raymond Julin

Når Black Debbath offisielt åpnet årets Quart-festival var det godt vær, og alle var ved godt mot. Ja, bortsett fra Black Debbath da, som var veldig stolte over å få åpne historiens siste Quart-festival - som de erklærte litt uti settet. Hver dag av årets festival åpnes av et nytt Duplex-band, som er kretsen rundt Black Debbath, Bare Egil Band og Hurra Torpedo. Sammenlignet med tidligere åpningskonserter var det svært mange oppmøtte til Ibsen-hyllerne, det hjelper tydeligvis å sette et kjent navn som åpningsband - flott gjort, Quart! Den blytunge moro-rocken slo også an blant publikum, men man må like litt prepubertal humor for å få utbytte av det hele. Orgasmekurs for kvinner er det svært få band som holder på scenen, jeg vet bare om ett, og det er nemlig Black Debbath.

Edlere deler ute igjen

Noen vil nok komme med en "soooooo last year" eller lignende, for igjen - for ørtende gang - fikk vi nakenhet på scenen under en Duplex-konsert, slik som under den etterhvert legendariske Cumshots-konserten. Gitarist Aslag Guttormsgaard stilte i "nasjonaldrakten" når bandet spilte sin hyllest til kongen, noe de alltid gjør i løpet av en konsert. Med blendende danseteknikk hoppet han rundt på scenen. Black Debbath hadde med sin egen lille ungeflokk som publikum, som visstnok skal ha sagt "Det var så kult da du danset rundt naken, pappa!".

Alle som har levd mer enn et par-tre år vet at elektroniske duppeditter kan være ubehagelig lunefulle, særlig i fuktig vær. Det erfarte også lydteknikerne som jobbet i Bendiksbukta i går. Både Skambankt og Stonegard ble en gitarist fattigere når det ble dødt i elektronikken. Men til tross for at Stonegard måtte avslutte konserten med bare en gitar klarte de å levere en god konsert.

Stonegard-vokalist Torgrim Torve er rett og slett litt for konsentrert. Foto: Raymond Julin
Stonegard-vokalist Torgrim Torve er rett og slett litt for konsentrert. Foto: Raymond Julin

Bandet låter ikke i nærheten like bra som på plate, desverre, og det er noe rart med opptreden til gitarist og vokalist Torgrim Torve. Man forventer en knalltøff rocker, men Torve virker mest sær på scenen. Der bandets gitarist og bassist headbanger, virker det mest som om Torve må konsentrere seg konstant for å klare å levere. Noe som derimot leverte, var selve lydriggen i Bendiksukta, lyden var beinhard og tøff.

Europas feteste amfi

Det er merkelappen Quart-festivalen selv har klistret på sin nye storarena Idrettsplassen. I flere år har publikum måttet klare seg uten den største scenen på Odderøya, men i år var den splitter nye amfiscenen klar. Er vi enige med beskrivelsen? Så absolutt! En lang slette nedover til scenen - midtpunktet - og det hele er belagt med mykt gress. Man anslår at det skal være plass til så mange som mellom 20 000 og 25 000 foran denne scenen, men Quart har satt en begrensning på 15 000 i år, et mål de uansett ikke vil greie å fylle med tanke på omstendighetene for årets festival (Roskilde-kræsj og Hove-konkurranse).

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen