Qualcomm sparker hundrevis av ansatte
(Bilde: Katherine Welles/Shutterstock.com)

Qualcomm sparker hundrevis av ansatte

Brikkegiganten med drastiske tiltak for å øke effektiviteten.

Teknologi er som kjent en bransje som hele tiden er i raskt utvikling og endring, og i den krevende konkurransesituasjonen har mange blitt presset til å omstille seg, noe som også gjelder brikkeprodusentene.

Nå melder nettstedet Cnet at den store giganten innen produksjon av brikker for det mobile markedet, amerikanske Qualcomm, skal gjennomføre omorganiseringer som mange ansatte i selskapet vil merke på kroppen.

Sier opp 600

Ifølge en talsperson for selskapet skal Qualcomm nemlig nå si opp 600 ansatte. Rundt halvparten av disse er California-baserte medarbeidere, hvor selskapet har sitt hovedkvarter, mens resten av stillingene skal kuttes i andre land. Det er uvisst hvilke land som blir rammet av kuttene.

En del av de ansatte vil riktignok omplasseres til andre avdelinger i selskapet, men det er ikke klart hvor mange dette gjelder. Talspersonen ville heller ikke uttale seg om hvilke avdelinger Qualcomm skal kutte i, Han antydet imidlertid at årsaken til oppsigelsene er strategiske omprioriteringer og behov for innstramminger.

– Vi evaluerer jevnlig våre virksomheter for å avgjøre hvor vi kan øke effektiviteten og hvordan vi skal prioritere. Av og til krever det at vi justerer størrelsen eller ferdighetssammensetningen til arbeidsgruppene våre for å redusere eller eliminere noen prosjekter, og starte eller satse mer på nye prosjekter, sa talspersonen for Qualcomm til Cnet.

Er under etterforskning

Ifølge nettstedet er Qualcomm for tiden under etterforskning i både Kina, EU og USA for mulige brudd på konkurranse- og monopollover, men talspersonen skal ha avkreftet at de nye tiltakene har noe tilknytning til dette.

Etterforskningen skal imidlertid ha hatt en effekt på inntjeningen til selskapet, på den måten at flere av dem som Qualcomm lisensierer sine patenter til visstnok har sett sitt snitt til å underrapportere sine salgstall på grunn av etterforskningen. Lisensieringsavdelingen står for to tredjedeler av selskapets totale omsetning, og dermed har dette til dels store konsekvenser for økonomien til Qualcomm.

Selskapet befinner seg nok likevel ikke i noen umiddelbar fare. Qualcomm har fremdeles en dominerende posision på markedet, først og fremst i kraft av sine svært utbredte Snapdragon-brikker, og har tidligere leveert svært gode kvartalstall. Totalt har selskapet over 30 000 ansatte, så de 600 som skal sies opp utgjør heller ikke en spesielt stor andel av arbeidsstokken.

Qualcomm har nå også fått flere ben å stå på: Selskapet skal ta opp konkurransen med Intel og AMD på servermarkedet » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen