Quake for mobilen

Firmaet Bobbee Tec har i det siste vært et hett tema blant et stort antall brukere av Gameboy Advance rundt om i verden. Bakgrunnen for dette er at firmaet har utviklet 3D-motoren DRD 3D Engine, som muliggjør å spille blant annet det berømte 3D-spillet Quake på den bærbare konsollen.

På firmaets hjemmesider er det lagt ut skjermbilder og videoer av Quake som kjøres på en Gameboy Advance, noe som kan tenkes å ha gitt en rekke spillutviklere hakeslepp. Det sies nemlig at selv Nintendo i utgangspunktet har avvist muligheten for å kjøre denne typen spill på konsollen.

Det er derimot ikke bare Nintendos lille underholdningsmaskin som vil kunne nyte godt av den nye teknologien, både Siemens SX1 og Ericsson P800 vil nemlig kunne kjøre fullverdige 3D-spill som er laget for Quake-motoren takket være DRD 3D Engine. Noe kanskje vel så imponerende er at selskapet har utviklet en versjon som også støttes av Nokias series 60-telefoner 7650, 3650 og N-Gage. Man kan dermed begynne å snakke om en kommende revolusjon innen mobil 3D-glede.

Det at man i dag kan spille fullverdige 3D-spill med tusenvis av farger på mobilen gjør at visse tilbakeblikk føles naturlige å dra fram. For ti år siden var undertegnede en lojal tilhenger av Nintendo, og den månedlige utgaven av Nintendo-magasinet var derfor et høydepunkt. Et minne som huskes særlig godt var et spørsmål som dukket opp i bladets spørrespalte, der en håpefull innsender lurte på om det noen gang ville komme en Gameboy med fargeskjerm.

Drømmene mine ble brutalt knust da redaksjonen selvsikkert kunne konstatere at dette ville føre til at enheten ville blitt på størrelse med en TV, og at dette derfor aldri ville kunne skje...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen