Test

Qtek 8100

Design og byggekvalitet - 

Windows-telefonene til Qtek har krympet en del siden selskapets første modell, 7070, så dagens lys på det norske markedet. Den gang skrev vi "dette en forholdsvis stor og klumpete mobiltelefon, som buler i lommen". Den beskrivelsen av Qteks telefoner har gått ut på dato.

Da vi åpnet pakken med 8100 kunne vi raskt konstatere at denne telefonen ikke er noe større enn en hvilken som helst vanlig mobiltelefon. For smarttelefon å være, kan man faktisk si at den er ganske liten. Med mål på 10,7 x 4,7 x 1,9 cm er 8100 sammenlignbar med telefoner som Siemens M75 og Nokia 3230.

Med en vekt på 106 gram kan man heller ikke anklage 8100 for å være særlig tung. De fleste tilsvarende Symbian-modeller vi har testet veier mer enn dette. Vekten er også jevnt fordelt over telefonen, og tilpasset et normalt håndgrep. Dette er slik vi vil ha smarttelefonene våre!

Store taster og praktisk design
8100 kan ikke bare skryte av en hendig størrelse og lett vekt, men har også veldig gode taster. Talltastene er nemlig store og praktisk utformet, og er en drøm å skrive med. Det er også god avstand mellom hver enkelt tast, slik at det er liten sjanse for at man trykker inn flere taster om gangen.

Over talltastene finner man fire store hurtigknapper. Tre av disse brukes til å styre MP3-spilleren, mens den siste tar deg rett til nettleseren Internet Explorer. Det fins også egne hurtigknapper for å justere volumet og starte opp kameraet. DIsse finner du plassert på hver sin side av telefonen.

Helt øverst på telefonen finner vi fire kommandotaster. Disse er små og diskrete, og står i sterk kontrast til hurtigtastene nedenfor. Her skal man ha tungen bent i munnen for å unngå å trykke på feil tast, og vi opplevde mer enn ofte å trykke på en av hurtigtastene og starte opp MP3-spilleren i stedet for å gjøre det vi egentlig skulle.

Styrepinnen til 8100 er vi ikke fornøyd med. Den sitter litt for langt inni telefonen, og kan dermed være vanskelig å nå. Vi opplevde også at styrepinnen av og til ikke lystret kommando, noe som gjorde at surfing i menyene ikke alltid gikk så fort unna.

Alt sett under ett vil vi allikevel si at 8100 byr på et svært praktisk design, som gjør den enkel å bruke i hverdagen. Mulighetene med snarveisknappene gjør at telefonen er perfekt for bruk som MP3-spiller og jobbtelefon, og store talltaster gjør at man fint kan skrive en e-post uten at det går ut over fingrene. I menyene må du dog hanskes med en litt ustabil styrepinne og små kommandotaster.

Qtek 8100 med abonnement

Qtek 8100

Qtek 8100 med abonnement   Les mer »

Qtek 8100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen