Qtek 7070 får etterfølger

Mens det lenge har vært en rekke forskjellige Smartphone-baserte mobiltelefoner på vei til markedet, har det til nå kun vært HTCs linje med design-telefoner som faktisk har vært tilgjengelig i butikkhyllene. Telefonen kjent som Orange SPV ble den første Smartphone-telefonen ut på markedet, og etterfølgeren, her til lands solgt som Qtek 7070, fulgte kun ett år etterpå.

Det er tydelig at HTC ikke har tenkt å hvile på sine laurbær av den grunn, og det taiwanske selskapet har nå nok en ny Smartphone-modell på vei til markedet. Enheten har fått det foreløpige kodenavnet HTC Voyager, og vil ved lanseringen med stor sannsynlighet selges under selskapsnavn som Orange og Qtek.

Det amerikanske nettstedet CoolSmartPhone.com var førstemann ut med bilder av den nye modellen, som nærmest er prikklik sin forgjenger. Av de forskjellene vi kan se fra Qtek 7070 er en redesignet joystick og en kameralinse på telefonens bakside, og ellers er det tilsynelatende lite nyheter på designfronten.

Som man skulle vente seg, har den nye telefonen fått integrert 2003-versjonen av Smartphone. Det innebærer nyeste versjon av Windows Media Player, en forbedret versjon av Internet Explorer og et noe forenklet grensesnitt. (Mer informasjon om Smartphone 2003 finner du i artikkelen Bilder fra Smartphone 2003)

En av de største nyhetene i Voyager er utvilsomt det integrerte kameraet, som nok var en av de mest etterlengtede funksjonene til brukerene av Qtek 7070 og Orange SPV. Dersom man ser nøye på kameralinsen bak vil man finne ordet 'VGA', som burde tyde på at man vil kunne ta bilder i VGA-oppløsning (640x480 piksler), men dette har enda ikke blitt bekreftet fra noe hold.

Ellers har HTC endelig lagt til støtte for Blåtann i telefonen, noe som burde gjøre den adskillig mer egnet for proffbrukeren enn forgjengeren Qtek 7070. Dermed vil man kunne bruke Voyager sammen med trådløse Blåtann-headsett og kunne synkronisere den trådløst opp mot datamaskiner.

Siden det enda ikke har kommet noen offisiell annonsering av den nye telefonen fra HTCs hovedpartner, den europeiske teleoperatøren Orange, er det vanskelig å fastslå en lanseringsdato for Voyager. Det hevdes riktignok i mange forum at telefonen er inne til testing hos operatøren i disse dager, noe som burde tyde på at en offisiell lansering ikke burde være så alt for langt unna.

Vi kommer selvsagt tilbake med flere detaljer og mer informasjon om HTC Voyager så snart dette måtte være tilgjengelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen