Test

Qtek 7070

Qtek 7070, også kjent som Orange SPVx, vil bli den første Smartphone-baserte mobiltelefonen på det norske markedet når den lanseres en gang i mai. Rent spesifikasjonsmessig er dette den mest avanserte mobiltelefonen vi har sett her til lands, noe man også skulle kunne vente med giganter som Microsoft og Texas Instruments i kulissene. Vi lot oss derfor selvsagt ikke be to ganger da Dangaard Telecom tilbydte oss muligheten til å være første norske publikasjon til å teste telefonen.

Design - 

Qtek 7070 er designet av selveste HTC, som er selskapet som står bak tidligere suksessprodukter som HP iPaq og Orange SPV. Det synes.

Designet har en rekke små nyanser og detaljer, som sammen med den metalliske fronten og de forkrommede knappene sørger for at 7070 er en enhet med høy gadget-faktor. Samtidig har valget om å gå for avrundete og myke linjer, kombinert med et behagelig fargevalg, sørget for at designet hverken blir rotete eller påtrengende. Vi vil kalle dette for en forholdsvis stilren og lekker telefon, som utvilsomt vil vekke oppmerksomhet i de fleste forsamlinger.

Så snart man løfter telefonen kjenner man at den ligger svært godt i hånden, og den er heller ikke plaget med det billige plastpreget mange av dagens mobiltelefoner sliter med, men synes derimot både solid og kraftig. Den medfølgende bærevesken i skinn, og valget om å montere IR-porten på toppen av telefonen, er med å bygge opp under det positive inntrykket vårt av telefonen, og vi sitter igjen med følelsen av at her får man virkelig et gjennomført produkt for pengene.

Men telefonen kunne jo absolutt vært en smule mindre. Med en høyde på 11,5 cm og en tykkelse på 2,2 cm er dette en forholdsvis stor og klumpete mobiltelefon, som buler i lommen. Vekten på 127 gram er også i meste laget. Dette sørger for at 7070s dimensjoner befinner seg i samme klasse som utdaterte tungvektere som Nokia 3310.

Qtek 7070 med abonnement

Qtek 7070

Qtek 7070 med abonnement   Les mer »

Qtek 7070   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen