TEST: Qpad QH-85 & QH90

Test Qpad QH-85 & QH90

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Disse hodetelefonene er skikkelige gode kjøp

Og de koster under tusenlappen.

QH-90.
QH-90.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
QH-85.
QH-85.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Svenske Qpad har vært med IT-sirkuset i en årrekke. På veien har det kommet en rekke spennende spillmus, musematter, tastaturer og hodesett. Innen sistnevnte kategori har det nylig blitt lansert to produkter som ved første øyekast fremstår som ganske like. Men det er en forskjell, den ene har en lukket design, mens det andre følger en halvåpen design.

Poenget med en lukket design er å holde lyden der den skal være. Dette gjelder både lyden rundt deg, på utsiden av hodesettet, og lyden som hodesettet selv produserer. Det er altså et tydeligere skille mellom deg og din verden, og det som skjer rundt.

En halvåpen design er litt annerledes. Du har fremdeles puter som kapsler inn ørene, men disse putene og øreklokkene er på langt nær like tette. Dette gjør at man hører mer av lydbildet av verden rundt, samtidig som andre lettere hører lyden du hører på.

Ved å teste disse to sammen skal vi få et godt bilde på forskjellen som ligger i designen.

De to modellene vi nå skal teste heter henholdsvis QH-85 og QH-90.

La oss se på spesifikasjonslisten før vi går videre:

Spesifikasjoner: Qpad QH-85 og QH-90
  QH-85 QH-90

Type

Halvåpen Lukkede

Tilkobling

3,5 mm jack 3,5 mm jack

Frekvensrespons

15 Hz -25 kHz 15 Hz -25 kHz

Kabellengde

1 meter, 2 meter skjøtekabel 1 meter, 2 meter skjøtekabel

Lyd

Stereo via to elementer på 53 mm Stereo via to elementer på 53 mm

Vekt

350 gram 350 gram

Ekstra

Avtagbar mikrofon, skjøtekabler og pose for oppbevaring Avtagbar mikrofon, skjøtekabler og pose for oppbevaring

Eksklusiv innpakning

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Begge hodesettene er særdeles lekkert pakket ned. Ytterst er det en tynn pappeske med glanset overflate. På innsiden av denne finner vi en blank, sort pappeske. Først når vi åpner denne, begynner vi å ane kontorene av et hodesett. På innsiden av lokket er det skrevet en melding fra Qpads grunnlegger, Christer Kornback, og rett ved selve hodesettet er produktnavnet skrevet med sølvskrift.

Kall gjerne innpakningen drøy, men slikt bidrar til at forventningene skyter i været, samtidig som man føler at man sitter med noe lekkert mellom hendene. Nede i esken finner vi, foruten hodesettet, også to ulike skjøtekabler, en løs mikrofon og en oppbevaringspose for hodesettet. En slik oppbevaringspose hever listen enda et hakk, selv om det kanskje ikke er blant det mest nødvendige tilbehøret.

Modellene vi mottok finnes både i svart og hvit, og for vår del er QH-85-hodesettet svart, mens QH-90 er holdt i hvitt.

Godt sammenskrudd

Skikkelige bøyler gir et solid inntrykk.
Skikkelige bøyler gir et solid inntrykk.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Begge hodesettene er bygget helt etter samme lest. Her er det mye aluminium, hardplast og skinnimitasjon. På toppen av hodebøylene er det brodert inn «Qpad». Undersiden av hodebøylen er solid polstret, med trekk av skinnimitasjon. Koblingen mellom bøyle og øreklokkene er i tykk aluminium, noe som gjør at kvalitetsfølelsen blir veldig god.

Så kommer vi til noen forskjeller mellom de to. QH-85, som er halvåpne, benytter velurputer på øreklokkene. I tillegg har øreklokkene en perforert plate i ytterkant, liggende parallelt mot øret.

QH-90 bruker på sin side puter trukket med et syntetisk materiale som fremstår som en skinnimitasjon. Sideplatene på klokkene er her helt tette.

Velurputer er gjerne mest behagelige over tid, ulempen er at de lett trekker til seg mer skitt og møkk. Glatte puter i en eller annen form for skinn, eller syntetisk skinn, blir gjerne veldig klamme, samtidig som de er enklere å rengjøre.

Lekkert ekstrautstyr

Sammen med hodesettet følger det med en oppbevaringspose, denne er relativt enkel, men fungerer til sitt bruk. En av skjøtekablene har en liten boks festet på enden. På denne boksen finner vi tilkoblinger for hodesettet, volumkontroll, og en knapp for å deaktivere mikrofonen.

QH-90 med diverse ekstrakoblinger.
QH-90 med diverse ekstrakoblinger.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mikrofonen er av den avtagbare sorten, og tilkoblingen på hodesettet kan enkelt skjules når den ikke er i bruk.

Dette gjør at man enkelt kan ta med seg hodesettet på farten, om det skulle være ønskelig. Med boksen liggende på skrivebordet kan man enkelt koble til når man kommer tilbake. En annen fordel er at kabelen til hodesettet da kan gjøres noe kortere, slik at det er mer praktisk på reisefot.

Bli med over til neste side, så tar vi på oss hodesettet og ser hva det er godt for »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen