TEST: Qpad MK-85 og MK-50

Test Qpad MK-85 og MK-50

Identisk bruk  – forskjellig pris

Det ene koster dobbelt så mye som det andre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Installasjon

Begge tastaturene er svært enkle å installere. Forskjellen er at MK-50 har en PS/2-port mens MK-85 bruker en USB-utgang. Tanken bak dette ligger i USB-huben til sistnevnte. MK-85 kommer utstyrt med to ekstra USB-innganger, og hvis du også kobler på lyd inn og lyd ut kan du koble til hodetelefoner direkte i tastaturet. Dette er en veldig praktisk løsning for de som trenger to ekstra innganger eller ikke rekker frem til PC-en. Et stort pluss fra MK-85 er at den behøver bare en USB-inngang i din datamaskin for å styre seg selv og den ekstra huben.

Ingen hub til MK-50
Ingen hub til MK-50

MK-50 mangler denne huben, og bruker derfor bare en enkel PS/2-port. Tastaturene har en plug’n’play funksjon, og siden begge tastaturene mangler makroknapper behøver man strengt talt ikke å laste ned eller installere programvare for tastaturene.

MK-85 som er det første mekaniske tastaturet i verden med full N-Key rollover via USB. Den tidligere modellen, MK-80 tillot kun 6 knapper på rollover via USB. Det betyr at tastaturet registrer om du trykker ned alle knappene samtidig.

Huben til MK-85
Huben til MK-85

Tilleggsutstyr

Begge tastaturene kommer med et lite arsenal av tilleggsutstyr for å optimalisere tastaturet. Fire utskiftbare tastehetter og et verktøy for å bytte ut knapper. Poenget er at du skal kunne sette litt ekstra farge på tastaturet, ved å for eksempel bytte disse med w, a, s og d eller andre taster.Dersom du ikke helt ser behovet for spesielle tastehetter er i det minste verktøyet kjekt å ha hvis du trenger å få løsnet noen av dem for rengjøring.

Tilleggsutstyr til begge tastaturene
Tilleggsutstyr til begge tastaturene

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen