GUIDE: Qnap TS-409 - Det store medielageret
Guide

Qnap TS-409 - Det store medielageret

Det finnes mengder av nettverkskoblete harddisker (NAS – «Network Attached Storage») som passer inn i en mediesenterløsning. Vi har valgt dette produktet som et eksempel på funksjonsrike produkter som dermed er svært velegnete for denne anvendelsen.

Her finner du de andre artiklene i guiden:
Stor guide til mediesentre
Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Apple TV
Microsoft Xbox 360
Sony Playstation 3
Qnap TS-409
Zyxel DMA-1000
Digital samarbeid i stua

Mye plass
Selve produktet er et (tomt) chassis med nettverkskobling og en hel rekke programvarefunksjoner innebygd. For å få en lagringsplattform for hjemmet må en derfor kjøpe løse harddisker i tillegg for å få produktet komplett. Den maksimale kapasiteten til chassiset er fire disker som til sammen kan ha en lagringskapasitet på hele 4 TB (4 000 GB). Dette gjør den svært egnet til å lagre de store datamengdene som mediedata er. Enheten støtter også sikkerhetsmekanismer (RAID - «Redundant Array of Inexpensive Disks») for å sørge for at dataene til familien ligger trygt på denne enheten, selv om en av de fysiske harddiskene skulle finne på å ryke under drift.

På tilkoblingssiden har produktet en Gigabit Ethernet nettverkskobling mot hjemmenettverket. Denne har en så høy kapasitet at det ikke er noe problem å kjøre film rett fra harddisken samtidig som noen andre i huset kopierer de nyeste digitalfotoene inn på disken. I tillegg finnes det tre USB-kontakter som kan brukes til å koble til løse harddisker eller andre USB-enheter, skrivere og liknende.

Dekker flere behov
Programvaren som NAS-en er utstyrt med dekker de fleste behov. Det er mulig å koble seg til med alle datamaskiner, slik at den fungerer som felles lager i hjemmet. Denne lagringen kan også fungere som sikkerhetskopisenter eller felles deling av digitalfoto ved hjelp av en innebygd webserver i produktet. I tillegg har den printertjeneste, slik at en tilkoblet skriver kan brukes av alle i huset. Til sist har den mediesenterfunksjoner innebygd. Den fungerer både som en DLNA medieserver i tillegg til at den kan være iTunes-server. Disse funksjonene gjør den til et godt valg som lagringssystemet i et spredt mediesenter-system.

Produktnavn: QNAP TS-409
Pluss: Plass til fire harddisker, bred støtte, innebygd printerserver.
Minus: Dyr, selve harddiskene kommer i tillegg.
Pris: 4 495 kroner
Internett: www.komplett.no

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen