TEST: Qnap TS-469 Pro

Test Qnap TS-469 Pro

Proff-NAS som viser muskler

Denne firebrønneren har virkelig sansen for RAID.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppsummering og konklusjon

Hvis du er ute etter nettverkslagring med "noko attåt", kan en god NAS ta de fleste jobbene du setter den til – enten det er sikkerhetskopiering, overvåking eller som mediaserver med BitTorrent-klient. Qnap TS-469 Pro tar enkelt disse jobbene og mye mer til.

Den stilrene boksen har nok av muskler, og kan enkelt utvides med mer minne dersom du tror den trenger det. Kabinettet har god luftgjennomstrømming, noe som sørger for at støynivået er lavt – i det minste så lenge du ikke fyller den opp med spesielt støyende harddisker. Med fire brønner kan den i skrivende stund settes opp med hele 16 terabyte lagringsplass, og mulighet for blant annet RAID 5 og 6 betyr at du ikke trenger bekymre deg for at en harddisk skulle ryke.

Qnaps fastvare, eller operativsystem om du vil, er omfattende og generelt bra gjennomført. Når du først får oversikten er grensesnittet enkelt å forstå. Det innebygde hjelpesystemet burde dessuten få deg over flere av kneikene.

Funksjonalitet er det mye av — denne NAS-serveren kan gjøre det meste du kan tenke deg. Og skulle det være noe som mangler, er det godt muelig at du finner en nedlastbar moduler som kan ta jobben. Med to eSATA- og syv USB-porter skorter det heller ikke på mulighetene for å koble på litt ekstra maskinvare – eksempelvis en ekster harddisk eller to.

Den nye Atom-prosessoren gjør en meget god jobb med å skyfle filer frem og tilbake på nettverk og harddisker, og får oss til å innse at vi trenger en ny og raskere testklient for NAS-er av dette kaliberet. I forhold til mindre sterke NAS-er trives Qnap TS-469 Pro spesielt i RAID, der kreftene sørger for at ytelsen holder seg. Faktisk merket vi at skrivehastigheten gikk et hakk opp med RAID 5 i forhold til JBOD.

Det er ikke mye å sette fingeren på hos TS-469 Pro. Om det skulle være noe kan vi selvsagt peke på at USB-porten i front burde vært av USB 3.0-standarden, men vi ser ikke dette som noen alvorlig feil – ett-trykks-USB-kopiering er tross alt ikke en essensiell egenskap på en NAS.

Noe annet direkte galt finner vi ikke med Qnap TS-469 Pro, men prisen er naturligvis et ankepunkt. Dette er en dyr NAS, lagd for å fylle flere funksjoner enn den gjengse hjemmesitter trenger. Denne er ment for deg som faktisk trenger en kjapp og avansert NAS-server med litt muskler, og ikke minst har en plan på hva du skal bruke kreftene til.

Når vi nå anbefaler Qnap TS-469 Pro er det altså ikke uten reservasjoner. Er du hovedsaklig på utkikk etter en relativt enkel og grei lagringsboks for hjemmenettverket, vil vi heller råde deg til å sikte mot NAS-er i prisklassen til Synology DiskStation DS411.


God ytelse
Funksjonsrik
Nokså stillegående
Godt med tilkoblingsmuligheter


USB 2.0 i front
Prislappen

Qnap TS-469 Pro

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen