Q slippes løs

Motorolas syltynne tastaturtelefon som rett og slett bare heter Q, har nå fått lanseringsdato. Den 31. mai får kunder hos den amerikanske mobiloperatøren Verizon mulighet til å slå klørne i den Windows Mobile-baserte smarttelefonen.

Opprinnelig skulle telefonen komme i salg i løpet av første kvartal i år. Dermed er Q snart to måneder for sent ute.

Helt siden Motorola presenterte den 1,15 cm tynne tastaturtelefonen i fjor sommer, har det vært knyttet store forventninger til Q. Mange har spådd at telefonen kommer til å bli en sterk konkurrent til Palms Treo-serie, som har tatt amerikanske smarttelefonbrukere med storm.

Verizon har foreløpig eneretten på å selge Q, og så langt er det bare CDMA-utgaven som kommer i salg. Det betyr at du ikke kan importere telefonen fra USA og bruke den her i Norge, siden den ikke har støtte for vårt hjemlige GSM-nett.

Motorola har antydet at GSM-utgaven av Q vil komme i salg i løpet av første kvartal neste år, altså nærmere ett år etter at salget startet i USA, og nesten to år etter at den ble introdusert.

Ingen 3G

Når GSM-utgaven kommer i salg, vil vi på denne siden av Atlanteren få glede av manglende 3G-støtte, manglende EDGE og et kamera med 1,3 megapiksler.

Telefonen har ellers en stor og bred skjerm med 320 x 240 piksler, og burde dermed være idéell for deg som skriver mye e-post på mobiltelefonen. Om du vil bruke Q som modem til PC-en din, er dette mulig takket være innebygget blåtann og infrarød overføring. I tillegg har telefonen direkte støtte for USB gjennom et innebygget mini-USB-støpsel.

Q mangler for øvrig støtte for Wi-Fi, men har støtte for SDIO, som gjør at du kan bruke for eksempel en Wi-Fi-kort via minnekortsporet. Minnesporet tar kort i mini-SD-størrelse.

Ellers byr Q på støtte for A2DP, noe som gir deg trådløs overføring av musikk via blåtann. Q er dermed den første Windows Mobile-telefonen som rett ut av esken støtter stereoblåtann. Det er også et sett integrerte stereohøyttalere bygget inn i telefonen.

Q-kåte amerikanere må betale rundt 1100 kroner ($199) for telefonen, og samtidig binde seg til Verizon i to år. Prisen for GSM-utgaven som kommer til neste år er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

Du kan lese mer om Q i artiklene "Motorola Q er på vei" og "Moto Q - sylslank tastaturtelefon".

(Kilder: Engadget.com, MSmobiles.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen