Putter to skjermer i én

Alternativ tekst mangler
(Bilde: DigiTimes)

Kunne du tenke deg en mobiltelefon med én skjerm som vises på begge sider av telefonen? Tanken er ikke så fjern som du kanskje tror.

Samsung har nemlig nå laget en skjerm av typen LCD, som kan vise to forskjellige bilder på hver side. I følge selskapet har det tidligere bare vært mulig å få en slik skjerm til å reflektere innholdet på forsiden til baksiden. Ett eksempel på dette er Samsungs F300, som ble lansert i desember i fjor.

Én millimeter tynnere
Per dags dato har løsningen altså vært å bruke to individuelle skjermen for å gi bilde på begge sider av enheter. Men med den nye teknologien, skal man kunne forminske bredden på mobiltelefonene med minst én millimeter, heter det i uttalelsen fra Samsung.

For spesielt interesserte benytter Samsung seg at de doble portene som finnes i LCD-skjermer, skriver DigiTimes. I de nye dobbeltsidige skjermene til Samsung har to porter som kontrollerer hver piksel i stedet for én. Dermed kan skjermen på forsiden vise et helt annet bilde enn skjermen på baksiden.

Den nye skjermen skal være 2,6 millimeter tykk, og være 2,2 tommer stor. Oppløsningen skal være på 240 x 320 piksler. Skjermen skal vises frem under årets CES-messe i Las Vegas.

(Kilder: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen