Gammel og ny teknologi fusjoneres i "Cassette to iPod Converter". (Bilde: Hammacher Schlemmer )

Putt kassettspiller på iPhonen din

Nå kan du digitalisere beatsa fra 80-tallet.

Husker du musikk-kassettene? Ikke det nei. Det var noe man lagret musikk på før CD-platene kom. Du husker kanskje ikke CD-platene heller? Uansett, dette var populære greier i riktig gamle dager da Wimp og Spotify ikke fantes.

Mange (artikkelforfatteren inkludert) har en kasse eller to med gamle miksekassetter som støver ned i kjelleren. Disse inneholder gjerne en nøye utvalgt samling av 80-tallets godlåter som man kunne lytte til om og om igjen, akkurat som en spilleliste i Spotify.

Lager mp3-filer av sangene

Nå er det mulig å overføre lyden fra de gamle opptakene til mobiltelefonen. Dersom du har en iPhone eller iPod Touch, kan du sjekke ut "The Cassette to iPod Converter" som lar deg gjøre enheten om til en kassettspiller. Du trenger bare å "dokke" iPhonen i spilleren, sette i "Det beste fra Ti i skuddet 1988"-kassetten, og trykke Play.

Med på lasset følger en app, som konverterer den analoge lyden til MP3-filer. Dermed kan du lytte til låtene på mobilen eller iPoden, uten å bruke kassettspilleren. Du kan også lagre filene direkte til PC eller Mac uten å bruke mobilen.

Spilleren har hodetelefonutgang, i tilfelle du bare vil lytte til båndene i all sin analoge herlighet. "The Cassette to iPod Converter" fra Hammacher Schlemmer koster i underkant av 350 kroner på nettet.

Les også: Hør på musikk med tennene

Har noen bruk for dette?

Hvorfor ta seg bryet med å digitalisere gamle kassettopptak, når man kan finne de samme sangene på nettet? Ikke vet vi. Kanskje er det nostalgien som får folk til å kjøpe slike produkter?

Og kanskje strømmer det på med flashbacks fra det gylne 80-tallet når du leser dette. Ikke slipp den følelsen – her er noen gamle slagere, som trolig akkurat nå ligger og støver ned på miksetaper i kjellere rundt omkring: 

Kilder: OhGizmo!, Gadget Review

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen