Push-to-talk fra SE

Sonim Technologies, som er en av verdens ledende utviklere av programvare for PoC (Push-To-Talk over Cellular) har nå inngått et samarbeid med Sony Ericsson, som dermed endelig ser ut til å kaste seg på push-to-talk bølgen.

Dagens pressemelding fra Sony Ericsson avslører at produsenten skal implementere Sonims PoC-klient i flere av sine kommende modeller, slik at man kan sende meldinger over GPRS-nettet i fullverdig walkie-talkie stil.

 

Hvis man vil sende talemeldinger til flere personer samtidig er det ikke verre enn at man krysser av for flere personer i kontaktlisten, så vil alle disse motta meldingen samtidig, direkte på høyttaleren.

Med Sonims programvare får man også en funksjon som kalles Direct Message. Denne funksjonen innebærer at man kan sende meldinger som ikke spilles direkte av på mottakerens høytaler, men istedenfor blir lagret som en talebeskjed på telefonen, slik at mottakeren selv kan velge når beskjeden skal spilles av. Denne funksjonen minner mye om vanlig telefonsvar, men man slipper bryet med å ringe opp nummeret til telefonsvareren sin for å sjekke meldingene som er kommet inn. Også her kan man velge å sende meldingen til flere kontakter samtidig.

Alle oppføringene i kontaktlisten vil være merket med et ikon, som til enhver tid viser om de er tilgjengelige for å motta PoC-meldinger. Dette minner mye om oppsettet man blant annet finner i MSN Messenger og andre kommunikasjonsprogrammer.

Vi har ikke lykkes i å finne ut når Sony Ericsson kommer med sin første telefon med støtte for push-to-talk, men ettersom flere andre produsenter allerede har sluppet modeller med denne teknologien på markedet blir det nok ikke så altfor lenge før vi får se en walkie-talkie telefon fra den svensk-japanske produsenten.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen