Push-To-Talk fra Motorola

Push-To-Talk (PTT), som best kan beskrives som en walkie-talkie funksjon for mobiltelefoner, spås av produsentene til å bli en av morgendagens killer apps. Muligheten for raskt og effektivt å kunne sende korte talemeldinger er en funksjon som faller i smak både til personlig og profesjonell bruk.

Fordelene ved PTT er mange, med pris som den viktigste. Ved å omgå operatørenes ordinære nettverk helt og heller bruke kortdistanses radio, vil man kunne oppnå adskillig lavere priser for samtaler. Verizon, som er Motorolas hovedpartner ved dagens lansering, tilbyr for eksempel fri bruk av PTT for 400 kroner måneden.

Den amerikanske operatøren Nextel har allerede tilbydt en lignende tjeneste til sine abonnenter de siste årene, og har opplevd stor suksess med denne. Nå ønsker mobilprodusentene selv å overta teknologien og tilby en universaltjeneste som ikke er avhengig av operatør eller modell.

I så måte ble et stykke telehistorie skrevet da Motorola i dag lanserte den nye modellen V60P, som blir den første mobiltelefonen på markedet som bruker den mer universale PTT-teknologien. Telefonen er ment for bruk i det amerikanske CDMA-nettverket, og utgjør en direkte konkurrent til Nextels proprietære telefoner.

V60P er i seg selv lite annet enn en V60 utstyrt med en ekstra funksjonsknapp for bruk av PTT, og har med sin monokrome skjerm og to år gamle teknologi ikke særlig nyhetsverdi utover dette. Men dette skal ifølge Motorola bare være den første i en rekke av PTT-utstyrte modeller, og selskapet lover at man snart også vil få se PTT-telefoner for det europeiske markedet.

Om Nokia og de andre store mobilprodusentene skulle vise seg å følge etter, vil man kanskje se at tekstmeldingene sakte men sikkert utkonkurreres av de adskillig mer praktiske og personlige talemeldingene. Så gjenstår det bare å se om europeerene får like mye sans for PTT som de amerikanske operatørkundene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen