Push-to-talk er på vei


Nokias walkie-talkie telefon

Vi har tidligere skrevet om Nokias 5140 og Motorolas V60P, som begge er mobiltelefoner med såkalt walkie-talkie funksjon, også kjent som push-to-talk. Denne funksjonen gjør at man kan spille inn korte beskjeder, for så å sende disse til andre mobiltelefoner.

Push-to-talk vil kunne bli en mye billigere måte å kommunisere på enn både SMS og vanlige mobilsamtaler, ettersom man bruker radiosignalene i GPRS-nettet for å sende data til mottakeren. Nokia har tidligere uttalt at alle telefonene de gir ut fra og med år 2005 skal ha walkie-talkie-funksjon. At en så erfaren produsent satser så mye på tjenesten gjør at vi tør å spå et nytt kapittel i walkie-talkiens historie.

Problemet her til lands, og for så vidt resten av Europa, er at ingen operatører har hatt støtte for tjenesten, slik at funksjonen ikke kan brukes. Nå ser det imidlertid endelig ut til at det blir fart i sakene, etter at operatøren Orange har annonsert at de skal tilby tjenesten i ti forskjellige land i løpet av andre kvartal i 2004.

Norge står dessverre ikke på listen over disse ettersom Orange ikke opererer her, men det kan regnes som høyst sannsynlig at det vil bli lansert ett tilsvarende tilbud fra de norske aktørene hvis det viser seg at tjenesten blir populær i de aktuelle landene.

"Vi vil følge nøye med på utviklingen på denne fronten, og hvis det viser seg at kundene våre er interessert i push-to-talk, så vil vi selvfølgelig gi dem muligheten til å ta tjenesten i bruk. Når det gjelder når eller på hvilken måte vi skal implementere tjenesten i abonnementene våre på er det foreløpig ingenting som er bestemt, rett og slett fordi tjenesten ennå er for ukjent for oss", forteller Hans Dragnes, produktgruppesjef hos Netcom.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen