Purevideo kommer til Linux

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Snart kan dette skjermkortet aksellerere video i Linux, Solaris og FreeBSD
Snart kan dette skjermkortet akselerere video i Linux, Solaris og FreeBSD

Nvidia har nylig gitt ut en betadriver for alternative operativsystem med en rekke forbedringer, den mest interessante er støtten for Purevideo-funksjonalitet i form av VDAPU (Video Decode and Presentation API for Unix).

Hva dette betyr, er at Nvidia-brukere med et Linux-, Solaris- eller FreeBSD-basert operativsystem endelig får muligheten for GPU-akselerert dekoding og etterbehandling av Mpeg-1, Mpeg-2, H264 og VC-1 video.

Fordelen med at skjermkortet tar seg av videodekoding og etterbehandling er selvfølgelig at prosessoren avlastes, og kan benytte sin fulle kraft på andre ting mens du ser på film. Dessverre er VDAPU kun støttet på Geforce 8000-serien eller senere.

Du trenger også programvarestøtte for å benytte deg av VDAPU, noe Nvidia har løst ved å tilby modifiserte utgaver av Mplayer, libavcodec, ffmpeg og libavtil. Du kan laste ned disse her mens betadriveren er tilgjengelig her.

AMD kommer snart med UVD2-støtte

AMD er foreløpig svært opptatt med å tilby tilsvarende støtte i sine drivere gjennom XvBA (Xvideo Bitstream Acceleration), men vi vet foreløpig ikke når dette blir tilgjengelig. XvBA benytter seg av UVD2 (Unified Video Decoder 2) brikken på nyere AMD skjermkort, 4000-serien og høyere.

(Kilde: phoronix)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen