Pure Digital Sensia

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er svak for ting med litt særegen design. Det må imidlertid litt mer til, det må også være et funksjonelt og spennende produkt. Dette er noe som Pure med sin Sensia oppfyller med god margin. Dette er en boks som tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare med sin særegne design men særlig med en trykkfølsom skjerm på 5,7 tommer, noe som er litt særegent i en radio.

All radio som trengs
Sensia er først og fremst en radio. På dette området dekker den de aller fleste behov du måtte ha. Det er selvfølgelig en DAB-radio for den som bare vil ha digitale signaler. For den som fremdeles sverger til FM, blir dette behovet også dekket. Best av alt for dem med internett i huset så håndterer den internett-radio med alle de valg mulighetene dette medfører. Når dette er sagt er Sensia en radio som formelig skriker etter å bli tatt på.

For det første kan du investere i en batteripakke som lar deg plassere radioen hvor det skal være. Den leveres med en fot som lar deg vinkle den nesten nøyaktig slik du ønsker den. Tatt i betraktning at radioen sitter løst i foten er den bemerkelsesverdig stødig og det faktum at den kan vinkles gir deg også meget behagelig tilgang til skjermen som benyttes når du skal betjene enheten. Hvis du foretrekker annen form for betjening leveres den også med en fjernkontroll som er like forseggjort som selve radioen.

Fjernkontrollen kommer med samme farger som selve enheten
Fjernkontrollen kommer med samme farger som selve enheten

Betjening
Ser vi bort fra fjernkontrollen er all betjening bortsett fra på/av-knappen lagt til den trykkfølsomme skjermen. Denne er organisert i gjennomtenkte seksjoner som gjør manøvrering logisk og enkelt. For radiodelen kan det knapt bli mer logisk. I tillegg er den knyttet til internett og Pure har en egen seksjon der du kan installere applikasjoner som værmelding, Twitter samt en del annet. Applikasjonsutviklingen går stadig fremover og utvalget av disse øker stadig. dermed utvikler radioen seg over tid. Det er det samme med programvaren som styrer selve enheten. Denne lar seg også oppgradere over nettet hver gang Pure legger ut en ny versjon.

Skjermen er som sagt helt sentral i betjeningen av denne enheten. Det første du gjør når du pakker den opp er å koble den opp mot det trådløse nettet. Har du passord på nettet ditt vil du sette pris på at du får opp et fullt tastatur når dette skal tastes inn. Dette er også en fordel når radiostasjoner skal finnes. Du trenger stort sett bare å taste inn første bokstav i stasjonsnavnet så finner den det du leter etter med en gang. Når du blir vant til denne måten å manøvrere på vil du ikke savne de tradisjonelle kanalhjulene i det hele tatt.

Skjermen er informativ og lettbetjent
Skjermen er informativ og lettbetjent

Andre funksjoner
I tillegg til å være radio i ordets videste forstand er den også en del mer. Vi har allerede nevnt skjermen som har en oppløsning på 640 x 480 piksler. Du får en god del informasjon gjennom denne. Stasjonsnavn og informasjon fra den valgte radiokanal dukker opp sammen med frekvensinformasjon og en stasjonsbeskrivelse hvis dette finnes. Du kan også få forhåndsvalgte stasjoner til å komme som et slideshow over skjermen mens du hører på en annen kanal. I tillegg kommer selvfølgelig oversikt over applikasjoner som er lastet inn og andre menyer for betjening. Dette er også en klokke som også fungerer som en vekkeklokke. Den kan selvfølgelig slumrefunksjon og du kan selv velge om du vil våkne til en alarm eller en forhåndsvalgt radiostasjon.

Du kan også koble til hodetelefoner til Sensia hvis du ønsker det. Den samme utgangen kan benyttes til eksterne høyttalere hvis dette trengs. Særlig hvis man ønsker litt mer trøkk i musikken. I tillegg kommer også en Aux-inngang hvis du vil koble på en Ipod eller en annen musikkspiller. På denne måten blir det hele nesten et lite stereoanlegg med en del tilleggsfunksjoner. En glimrende kombinasjon på en hytte, for å nevne et eksempel.

Konklusjon
For å ta det negative først så opplevde vi litt tidsforsinkelse i bruken av skjermen. Dette er sannsynligvis noe som vil bedres ved oppgraderingen av programvare og burde ikke være grunnlag for bekymring. Radiodelen fungerer som en kule og vi liker betjeningen via den trykkfølsomme skjermen ekstremt godt. Lydkvaliteten er også veldig bra og så er jeg litt svak for litt spesiell design og det har Pure Sensia i bøtter. Ikke akkurat billig med en prislapp på nesten 2 800 kroner. Vil du ha den ekstra batteripakken koster dette deg litt under 300 kroner.

Pure Digital Sensia

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen