PuppyLinux kjører fra og lagrer til en CD

Distribusjonen ble i går gjort tilgjengelig med et såkalt "multi-session CD-image". Om du laster ned og brenner denne på en CD, etter å ha fulgt visse instruksjoner, vil du kunne bruke CDen i en CD-brenner. Du starter operativsystemet fra CDen, og når du er ferdig og slår av maskinen, skriver distribusjonen alle endringene dine tilbake på CDen. Neste gang du starter vil alle filene dine fremdeles finnes i hjemmemappen.

På grunn av måten multi-session-CDer fungerer, vil plassen på CDen fort bli fylt opp om du lagrer store filer som du gjør mange endringer på i hjemmemappen. Distribusjonen skriver bare filer som er blitt endret på nytt, og dette sparer selvsagt mye plass.

PuppyLinux er en lettvekter av en Linux-distribusjon, og hele systemet, inkludert programvare tar opp bare 50MB med diskplass. Dette betyr at om du bruker en vanlig CD, har du hele 600MB til å lagre personlige filer, eller om du installerer det på en 128MB minnebrikke har du halvparten av plassen igjen når du er ferdig å installere.

Og siden PuppyLinux laster hele operativsystemet inn i primærminnet, vil distribusjonen også kjøre svært raskt under daglig bruk. Programutvalget er selvsagt noe begrenset når man bare har 50MB til rådighet, men man finner programmer som Firefox, Samba-klient, medieavspiller, og Abiword, en tekstbehandler.

Om du er interessert i å prøve distribusjonen, kan du kikke på den fra prosjektets hjemmeside. Der finner du også instruksjoner om hvordan du skal gå frem for å brenne ut en multi-session CD.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen