PlayerUnknown's Battlegrounds har vært plaget med dårlig ytelse helt siden starten. Nå tar selskapet bak affære.
PlayerUnknown's Battlegrounds har vært plaget med dårlig ytelse helt siden starten. Nå tar selskapet bak affære. (Foto: PUBG Corporation)

PUBG-utvikleren innrømmer at spillet er ødelagt

Lanserer «Fix PUBG».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) var spillet som i praksis startet hele battle royale-sjangeren. Men helt siden spillet var i Early Access-status på Steam har det vært plaget av dårlig optimalisering og irriterende små og store feil. 

Nå har PUBG Corporation lansert et initiativ de kaller «Fix PUBG», som i praksis er en innrømmelse av at tingene ikke er helt slik de bør være. 

– «Fiks spillet». Det er en frase vi har hørt mye i det siste. Så i dag annonserer vi en ny kampanje som fokuserer i sin helhet på å ta seg av bugs, livskvalitets-forbedringer og fundamentale ytelsesforbedringer, skriver PUBG i en Twitter-melding med lenke til nettsiden fix.pubg.com.

 

Veikart 

Der skriver de at Fix PUBG er et initiativ som vil vare i flere måneder, med det formål å levere endringer og forbedringer som spillerne har bedt om. 

Det dreier seg først og fremst om ytelsesforbedringer både på klient- og serversiden, tiltak for å motvirke juks, bugfikser og bedre matchmaking. 

Av konkrete feil har PUBG identifisert 100 feil eller forbedringer de har satt seg som mål å fjerne eller ordne. I skrivende stund er 37 av dem rettet opp. 

Veikartet til Fix PUBG. Foto: Skjermdump

Sliter med dropp i bilderatene 

En av ytelsesforbedringene handler om å unngå problemene med såkalte «hitcher», altså tilfeller hvor bilderaten plutselig faller til langt under de anbefalte 60 bildene i sekundet, noe som til nå har skjedd hvert tiende sekund i gjennomsnitt.

Dermed har effekten av at PUBG-utviklerne har klart å forbedre den gjennomsnittlige bilderaten med flere bilder i sekundet blitt litt borte i hitch-problemene. 

Og til tross for problemene, og at Fortnite har stjålet mye av søkelyset i battle royale-sjangeren, er det fortsatt svært mange som spiller PUBG.

På det meste var det i går nærmere 1,2 millioner spillere som spilte samtidig på Steam-plattformen, skriver The Verge

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen