PUBG-skaperen saksøker Fortnite – sier de har kopiert suksessformelen deres
(Foto: Epic Games)

PUBG-skaperen saksøker Fortnite – sier de har kopiert suksessformelen deres

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det koreanske selskapet PUBG, en underavdeling av Playerunknown's Battlegrounds-skaper Bluehole, saksøker konkurrenten Epic Games, som står bak det liknende Fortnite Battle Royale.

Det skriver Korea Times.

For likt 

Bakgrunnen skal være at PUBG-skaperen mener Fortnites Battle Royale-modus likner for mye og har kopiert blant annet gjenstander og brukergrensesnitt fra PUBG. Søksmålet skal først ha blitt levert inn i januar, opplyser en PUBG-kilde til avisen. 

Både PUBG og Fortnite Battle Royale er varianter av den samme spillsjangeren, inspirert av den japanske filmen Battle Royale.

Spillene dropper opptil 100 spillere i fallskjerm på en øde øy, og så er det om å gjøre å ta livet av hverandre helt til én står igjen som vinner, heller ikke ulikt Hunger Games-filmene. 

PUBG skapte på mange måter battle royale-sjangeren. Det startet egentlig som en modifikasjon til et annet spill, men ble etter hvert lansert som en egen tittel.

Fikk PUBG-liknende modus 

Da skytespillet Fortnite ble lansert i juli i fjor, hadde det kun en «Save The World»-modus, hvor spillerne samarbeider om å overleve mot bølger av motstandere.

Etter at PUBG opplevde enorm suksess, og i perioder var det desidert mest spilte på spillplattformen Steam, lanserte Fortnite sin Battle Royale-modus i september. De gjorde den attpåtil gratis for spillerne, med mulighet for å kjøpe påkledning og liknende med mikrotransaksjoner. 

Som Bloomberg påpeker, er forholdet mellom de to gigantene litt spesielt. Epic Games utviklet Unreal Engine 4, som PUBG bruker. Begge er også delvis eid av kinesiske Tencent Holdings. verdens største investeringsselskap. 

Fortnite har hakket mer tegneserieaktig grafikk enn PUBG, men konseptet er i hovedsak det samme. Foto: Epic Games

Har tatt over mye av suksessen 

Fortnite har opplevd stadig større suksess, tilsynelatende på bekostning av Playerunknown's Battlegrounds. Fortnite har overtatt rekorden for antall samtidige spillere pålogget på Steam med 3,4 millioner, og bare på mobil raket spillet inn én millon dollar om dagen i april, meldte Forbes. Det var også før spillet ble sluppet på Android. 

PUBG har på sin side halvert antall spillere, til rundt 1,5 millioner. Det må igjen nevnes at Fortnite i utgangspunktet er gratis, mens PUBG i skrivende stund koster 259 kroner. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen