PTT fra Siemens

Bilde - Siemens CX70 Front

En ny modell fra Siemens ble nylig introdusert. CX70s utseende er ikke forskjellig fra CX65, men enhetene skilles likevel på noen få funksjonsmessige punkter.

CX70 er i likhet med CX65 en ungdomstelefon, som er vennlig mot lommeboken. Likevel har CX65 kunnet by på en rekke funksjoner fra profftelefonenes verden, noe som også CX70 vil kunne gjøre.

Telefonen mangler Blåtann for å bli en profftelefon, men at den har infrarød port hjelper litt. Blåtann ville likevel gjort den mye mer fleksibel. Støtte for e-post har heller ikke gått i glemme-boken.

Skjermen har en fargedybde på 65536 farger. Med samme skjerm som forgjengeren viser den 132 x 176 piksler, og er av type TFT. Dette er den samme skjermen som vi også finner i toppmodellen S65, og i produsentens støtsikre M65.

På baksiden av enheten finner man et kamera i VGA-oppløsning, altså 640 x 480 piksler. Kameraet har 5x digital zoom, og selvutløser. Videre kan man ta opp videoklipp med kameraet. Sammen med et kamera kommer det et behov for mye minne. Siemens CX70 har 10,32 MB innebygget minne, noe som vil gjøre deg istand til å lagre en god del bilder og MMS.

Det som også gjør CX70 til en telefon som i hovedsak ser ut til å være utvikler for ungdommer, er at den passer perfekt for de spillelystne. Mobiltelefonen har Java-støtte for tre dimensjoner (3D), og egner seg derfor meget godt for de som setter dette i høysetet.

Som den første fra Siemens med en Push To Talk-funksjon (PTT) er enheten utstyrt med Siemens Push and Talk (PaT). Siemens sin utgave er stort sett det samme som PTT, og fungerer mot telefoner med denne teknologien.

Med PTT kan man for eksempel velge en rekke med navn fra en liste. Deretter trykker man på en knapp, og alle får en invitasjon som kan aksepteres eller avvises. Når alle har gjort sitt valg kan senderen av beskjeden holde inne en knapp på telefonen, og snakke i vei. Alle de som har akseptert invitasjonen får da høre beskjeden.

Videre kan også de andre svare, men da det hele kun er ment for å kunne kommuniseres en vei om gangen må de vente til det er ledig på linja. Det er altså om å gjøre å trykke først, for å kunne snakke til de andre i gruppa.

PTT går gjennom GPRS-nettverket. Til dette nettverket vil du alltid være tilkoblet, uten at det koster noe. Du betaler imidlertid litt for dataene som sendes.

CX70 vil forhåpentligvis komme til Norge før jul.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen