PT vil ikke splitte Telenor

PT vil ikke splitte Telenor

Venstre har tatt til orde for å splitte Telenor i to separate selskaper, der en del inneholder infrastruktur og en del inneholder tjenester. Det samme vil EU-kommisjonær Viviane Reding. Begge mener de gamle monopolistene får markedsfordeler ved å eie infrastrukturen. Post og teletilsynet mener imidlertid ikke det er noe problem i Norge, skriver Computerworld.

- Reding kan ikke være bekymret for Norge, fordi det ikke er et problem med aksess og diskriminering. I Norge er dette regnskapsmessig skilt ut. Telenor har gjort en bra jobb og vi ser ingen grunn til å endre på dette, sier Willy Jensen i Post og teletilsynet til Computerworld.

Les også:

- Venstre vil splitte Telenor
- Talkmore-oppkjøp kan bli stoppet
- Les våre mobiltester her

- Norge bedre enn Sverige

Telenor-rivalen Ventelo ønsker seg naturlig nok en fristilling av infrastrukturen, men er allikevel fornøyd med hvordan Telenor håndterer infrastrukturen innenfor rammene de har.

- Jeg må si at Telenor er langt flinkere i enn det vi opplever i Sverige. Jeg mener Telenor Jara reelt er opptatt av å forvalte infrastrukturen på en riktig måte, sier konsernsjef Per Morten Torvildsen i Ventelo til Computerworld.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen