PT tar klagene som et godt tegn

PT tar klagene som et godt tegn

Slik situasjonen er i dag, kan mindre og nyetablerte mobiloperatører kreve en høyere pris for å koble en samtale fra en annen operatør til deres mobilnett. Dette kalles termineringspriser. Post- og teletilsynet (PT) regulerer denne prisen i forhold til hvilken posisjon operatøren har i markedet, og vi har i dag såkalte ”asymmetriske priser” – at Telenor og Netcom for eksempel ikke har lov til å kreve like høye termineringspriser som Network Norway.
 
PT har vedtatt nye termineringspriser for de kommende år, men alle de sju operatørene som er berørt av vedtaket har sendt inn klager til Samferdselsdepartementet. Ifølge Teleavisen, tar direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet (bildet) det som et tegn på at de har gjort en god jobb når alle operatørene er misfornøyd med vedtaket.
 
Mot like vilkår
Telenor og Netcom vil få like prisbetingelser for terminering av samtaler fra 2010. De kan da kreve kun 45 øre per minutt av øvrige operatører. På sikt ønsker PT at alle operatørene vil få like vilkår, og at vi får symmetriske termineringspriser. Network Norway og Tele 2 hevder at prisene som nå er vedtatt vil hemme utbyggingen av et tredje mobilnett i Norge.
 
- Hvis alle klager, hvert fra sitt forskjellige ståsted, har vi gjort en god jobb, sier Jensen til Teleavisen.
 
Han sier videre at de er under press fra EU, som ønsker å komme bort fra skjevregulering av termineringspriser, og sier han anser dette som ”tvilsom statssubsidiering”.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen