PT med råd om mobilvett

PT med råd om mobilvett

Gruppen hadde sitt første møte i går, der de blant annet gjennomgikk den informasjonen som allerede finnes på nettstedet Nettvett.no. I gruppen sitter blant annet eksperter fra Forbrukerrådet, Barnevakten, Politiet, og Opera, i tillegg til PTs egne representanter. I tillegg er eksperter fra produsentene, Medietilsynet, Mobilen.no, Telenor og Netcom invitert til å komme med sine bidrag. 

Behov
Under møte ble det vist til et behov for å differensiere informasjonen. Mens bedriftsmarkedet primært er opptatt av sikkerhet, er foreldre opptatt av trygghet. Dessuten ble det diskutert hvordan sidene best kan møte brukerens behov for informasjon.

Når oppdateringen er ferdig vil publikum kunne finne råd om alt fra sikring av data på mobilen til tips om hvordan du går frem dersom du mister mobiltelefonen, får urimelig høy regning eller ønsker råd om barn og mobilbruk. 

Både Politiet og Barnevakten opplever at det er stor kunnskapsløshet blant foreldre. Mange vet ikke at barna deres blir mobbet på mobilen, eller at de er med på å mobbe andre. Mage foreldre er heller ikke klar over hvilke muligheter som finnes for å spre bilder og annen informasjon direkte fra mobiltelefonen til Internett. For at foreldre skal kunne diskutere problematikken med sine barn må de ha kunnskap. Dette skal de forhåpentlig kunne finne på Nettvett.no. 

Ingen pekefinger
Målet er å gi nyttig informasjon, ikke å innta noen formynderrolle som forteller hva som er rett eller galt. 

Ekspertgruppen som jobber med mobilrådene på Nettvett.no er bare en av flere grupper som nå gjennomgår informasjonen på Nettvett.no. Tilsvarende arbeidsgrupper jobber med ”Ondsinnet programvare”, ”Nettbank og e-handel” og ”Sikkerhetskopiering”.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen