Psion 5 står opp igjen

Spør man en fersk gadget-entusiast om de har hørt om Psion vil de nok riste på hodet med en spørrende mine, men for fem år siden var den britiske produsenten kjent verden over for sine solide og gjennomførte laptop-designede PDAer. For noen år siden valgte imidlertid selskapet å trekke seg ut av markedet til tross for sin høye stjerne blant brukerene, blant annet på grunn av manglende etterspørsel.

Nå ser det imidlertid ut som om Psion vil gjøre helomvending og selskapet kommer nå tilbake med en ny linje med håndholdte basert på den samme oppskriften som den tidligere Psion Series 5-serien sin, med et qwerty-tastatur man kan bruke alle fingrene på og en widescreen-formats skjerm med høy oppløsning.

I motsetning til Psions tidligere produkter, som baserte seg på selskapets egenutviklede EPOC operativsystem, vil imidlertid den nye linjen med såkalte sub-notebooks bruke Linux. Dette skal være med og drive ned prisene på enhetene ved å slippe å betale lisenspenger for bruk av operativsystemet og vil dessuten sikre at man har et stort utvalg av programvare tilgjengelig fra dag 1.

Selskapet tar dermed samme retning som mange andre produsenter. Sharp har lenge satset på Linux i Zaurus-serien sin, og også Motorola har valgt å bruke det stadig mer populære operativsystemet i hybridenheten A760.

Foruten valg av operativsystem vet vi lite om hva Psion har på innerermet, men det vil vi utvilsomt få vite mer om etterhvert som vi nærmer oss den offisielle lanseringen av de første enhetene, som er planlagt i tredje kvartal.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen