Forskjellen mellom originalen og kopien er minimale, selv for et "trent" øye. (Bilde: eemobil.cn)

Prøver å lure Vertu-interesserte

At kinesiske kopiprodusenter lager naturtro kopier av velkjente telefoner er intet nytt. Et kinesisk kjøpesenter inneholder gjerne like mange kopier som originaler, og merkenavn som Samsumg og Somy Erecsson er helt vanlig. Men kopiene inneholder som regel små detaljer eller forskjeller som gjør dem mulig å skille fra originalene.

Nesten helt lik

Men denne Vertu-kopien er et unntak. Med unntak av skjerm, kontaktpunkt og GSM-støtte er det nemlig ingenting som skiller den fra originalen, Vertu Ascent Ferrari. Tastesett, utforming og øvrige spesifikasjoner er identisk, og selv om nok materialvalg og pris skiller seg noe, kan en fort gå på limpinnen. Til og med Ferrari-logoen er festet på undersiden.

Hvor lenge kopien har vært i salg eller hva prisen er, vites ikke. Det kan vel så gjerne være et spørsmål hvor lenge den kommer til å være i salg. Vår gjetning er at Vertu-eier, Nokia, gjerne vil ta en prat med den kinesiske produsenten bak kopien.

Ikke kjøp i Kina

En smart huskeregel når det gjelder originale Vertu-telefoner er at disse kun selges hos dedikerte Vertu-forhandlere eller over nett. Skulle du altså se noe som ligner eller er likt på et obskurt, lite kinesisk kjøpesenter, er det mest sannsynlig snakk om en kopi.

(Kilde: Engadget, Just Another Mobile Phone Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen